Samenwerkingsovereenkomst Cultuurhuis De Cammeleur formeel ondertekend

Foto:

Het KunstPodium, Theek 5 en Stichting DonckHuys hebben besloten om nauwer te gaan samenwerken op het gebied van kunst en cultuur. Op woensdag 20 december jl. hebben de besturen met elkaar een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst. Met elkaar richten zij het Cultuurhuis De Cammeleur op. Onder de noemer ‘Hier maak je het mee’ hebben zij voor vier jaar een plan gemaakt waarmee Dongen kan genieten van kunst en cultuur én zelf kunst- en cultuur kan beoefenen.

Laagdrempelig aanbod
“Met het Cultuurhuis zorgen we een divers en laagdrempelig aanbod van cursussen en bruisende (podium)activiteiten. We stimuleren samenwerking en streven naar een zichtbare toevoeging voor Dongen.”, aldus Monica Michels – van Moergastel, voorzitter van Het Kunstpodium. De samenwerkingspartners willen op deze manier deelname aan kunst en cultuur vergroten.

Ruimte voor verdieping
Paul Adels, directeur van Theek 5: “Lezen is enorm belangrijk. Begrijpen wat er staat. En ook nadenken over wat er staat. Lezen zet aan tot verdieping en een gesprek voeren daarover. Daarom passen de activiteiten en werkzaamheden van Theek 5 goed bij het Cultuurhuis: wij nodigen mensen uit om zich te verrijken met (kinder)colleges en lezingen.”

De Cammeleur als culturele hotspot in Dongen
“Met het opzetten van het Cultuurhuis wordt De Cammeleur nog beter gebruikt. We gaan namelijk meer activiteiten aanbieden en organiseren. Ofwel, De Cammeleur wordt de culturele hotspot van Dongen”, zegt Desirée Vonk, voorzitter van Stichting DonckHuys.

Aanwinst voor Dongen
De gemeente Dongen heeft voor het opzetten van het Cultuurhuis subsidie gegeven. De Cammeleur is een prachtig pand. Het Cultuurhuis en de samenwerking tussen Theek 5, Stichting DonckHuys en Het KunstPodium voegen iets extra’s toe aan De Cammeleur. De gemeente ondersteunt dat dan ook graag.

Vanaf 1 januari 2024 gaan de cultuurhuispartners formeel met elkaar aan de slag. Via de websites en de sociale media van Theek 5, Het KunstPodium en Stichting DonckHuys wordt je op de hoogte gehouden daarvan.

Foto boven v.l.n.r.: Monica Michels – van Moergastel (Het KunstPodium), Marlou van Meeuwen (gemeente Dongen), Paul Adels (Theek 5), Monique Heuts (Het KunstPodium), René Jansen (gemeente Dongen), Jurgen Jansen (DonckHuys), Marjolijn Schuurmans (Theek 5), Desirée Vonk (DonckHuys) en Willem Vulto (gemeente Dongen)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen