Lenzen: ontdek de nieuwste innovaties

Foto:

Ingezonden Draag je lenzen, dan weet je het maar al te goed: ze moeten zo comfortabel mogelijk zitten. Gelukkig zijn fabrikanten continu bezig met innovaties om het dragen van contactlenzen nog aangenamer te maken.

Deze ontwikkelingen draaien niet alleen om comfort, maar ook bijvoorbeeld meer gemak, langere draagtijd en uitbreiding van sterktes. Dat laatste is fijn als je graag lenzen wil dragen maar er tot nu toe geen in jouw sterkte verkrijgbaar waren. Ontdek hier 2 merken die met hun innovaties het dragen van lenzen nog makkelijker en comfortabeler
maken.

iWear: NanoGloss™

Steeds vaker maken fabrikanten gebruik van zogenaamde ‘wetting agents’. Deze zorgen ervoor dat een zachte lens langer vochtig blijft tijdens het dragen. Dit is erg fijn omdat uitdroging van een lens niet comfortabel is. Zeker bij bijvoorbeeld langdurig werken achter een computer heb je meer kans op droge ogen, omdat je sneller geneigd bent naar je scherm te staren en minder te knipperen. Hierdoor wordt er minder traanvocht verdeeld met uitdroging van je lens als gevolg. Naast een vervelend gevoel in je ogen kan dit ook klachten als minder scherp zicht opleveren. De iWear Connect is een zachte lens die deze problemen aanpakt door toepassing van een speciale productietechniek (NanoGloss™). Door de wetting agents blijven ze langdurig vochtig en comfortabel gedurende de hele dag.

Natsu: zachte lenzen op maat

Als je een uitzonderlijke sterkte hebt, herken je dit vast: meestal zijn lenzen niet in jouw sterkte verkrijgbaar. In dit geval bieden lenzen van het merk Natsu de oplossing met sterktes van -25 tot +25. Maar ook hoge cilinders, multifocaal en zelfs combinaties van deze twee zijn verkrijgbaar via dit merk. Bovendien hebben ze een hoge zuurstofdoorlatendheid en watergehalte, wat ze ook nog eens erg comfortabel maakt. Deze lenzen zijn overigens alleen verkrijgbaar bij Pearle en GrandOptical opticiens. Daar kan een specialist de juiste Natsu lenzen voor je aanmeten en worden ze speciaal voor jou op maat gemaakt.

Zelf de nieuwste lenzen ervaren?

Dat de lenzenwereld niet stilstaat, blijkt wel uit bovenstaande innovaties. Twijfel je welke lenzen bij jou passen? Dan raden we je aan om een afspraak te maken bij een opticien bij jou in de buurt voor een consult met een contactlensspecialist. Deze professional beoordeelt welke contactlenzen het beste bij jouw specifieke voorschrift en ooggezondheid passen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen