Tweede Kamerverkiezing 22 november 2023

Foto:

Komende woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Inwoners die op de dag van de verkiezingen 18 jaar of ouder zijn mogen hun stem uitbrengen. Op www.dongen.nl/verkiezingen vind je alle benodigde informatie over deze verkiezingen.

Toegankelijkheid – Elke Stem Telt
De gemeente Dongen vindt het belangrijk dat de stemlokalen ook voor kiezers met een beperking toegankelijk zijn. Denk daarbij aan een oprijplank bij opstapjes of drempels, stemhokjes met verlaagd werkblad, goede verlichting, een leesloep, etc. Hiervoor is een checklist. Op het gemeentehuis is er een kandidatenlijst in braille aanwezig. Alle stemlokalen zijn gecheckt op toegankelijkheid en deze voldoen aan de richtlijnen.

Openbare zitting gemeentelijk stembureau 23 november
Op 23 november 2023 stelt de gemeente Dongen een gemeentelijk stembureau (GSB) in voor de verkiezing van Tweede Kamer op 22 november 2023. Het GSB heeft openbare zitting in de raadszaal van het gemeentehuis in Dongen, Hoge Ham 62, 5104 JJ Dongen op donderdag 23 november vanaf 09.00 uur.

Wat doet het GSB tijdens de openbare zitting?
Het GSB controleert tijdens deze openbare zitting de processen-verbaal. Na alle controles maakt de voorzitter van het GSB in het gemeentehuis de uitkomsten van de tellingen bekend. Ook maken zij mvan elke verkiezing een proces-verbaal met de uitslag.

Hoe wordt de officiële uitslag bekend gemaakt?
Zodra de officiële uitslagen van alle stembureaus in Dongen bekend zijn worden de processen-verbaal gepubliceerd op www.dongen.nl/verkiezingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen