Tips voor de perfecte nazomerse barbecue avond

Foto: Unsplash.com

Ingezonden Niets is fijner dan een verlengde zomer. De dagen zijn warm, maar niet te warm, je kan nog steeds buiten zitten op het terras zonder een warmtelamp aan te hoeven zetten en ook barbecueën kan nog. Heerlijk is het dan ook om een paar vrienden, familieleden of buren uit te nodigen om gezellig aan te schuiven bij de barbecue in jouw tuin.

Een goede nazomerse barbecue-avond kan er op allerlei manieren uitzien. Je kan uitpakken met drankjes en verschillende soorten gerechten, je kan nadenken over een thema of er bijvoorbeeld een spelletjesavond van maken. De beste tips voor een succesvolle avond lees je hier.

Je buikje rond eten met een goed diner
Bij een barbecue-avond staat het eten natuurlijk centraal, daarvoor komt iedereen. Als gastheer of vrouw zal je dan ook wijs moeten inkopen. Het is handig om van tevoren na te denken over wat je graag wilt braden aan vlees of vis, maar ook de afwisseling met groenten kan heerlijk zijn. Een goede tip is om vlees en vis te kopen bij een slager en een visboer: de kwaliteit van de producten is daar namelijk beter en dat proef je ook terug in de smaak. Hoewel de producten dan duurder kunnen zijn in tegenstelling tot de supermarkt, is dit wel echt de moeite waard om een avondje heerlijk bourgondisch te genieten.

Maak het nog gezelliger met een thema
Heb je weinig inspiratie om de barbecue-avond tot een succes te maken? Maak het jezelf dan wat makkelijker door een thema te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een thema als een ‘Op een onbewoond eiland’ met fruitige cocktails en groentespies of juist een Italiaanse ‘Dolce vita’ thema met insalata caprese en Italiaans stoofvlees. Dit helpt niet alleen met het bedenken van de menukaart, maar ook met hoe je je tuin wilt versieren of hoe je de gasten gekleed wilt laten komen.

Lekker lounge en spelletjes spelen
Natuurlijk is de avond al gezellig als er leuke mensen in de tuin zitten, maar met spelletjes kan de avond nog behaaglijker worden. Monopoly, Twister of Fase 10, allemaal zijn ze een goede keuze. Op een comfortabele tuinset voor 5 personen kan je al je gasten kwijt en kan iedereen lekker wegzakken in de kussens om de spelletjes te spelen. Maar ook andere verschillende leuke tuinsets zijn een goed idee om een diner in je tuin aangenaam te maken. Zo kan iedereen optimaal genieten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen