Ontdekken, onderzoeken en proefjes doen bij het Ontdeklab

Foto:

In het Ontdeklab van Theek 5 Dongen kunnen kinderen van groep 6 tot en met 8 aan de slag met wetenschap en techniek door middel van verrassende proefjes en interessante onderzoekjes.

Het Ontdeklab loopt van oktober tot april. Ben jij een wetenschapper in de dop? Meld je dan aan voor 18 oktober van 14.30 tot 16.30 uur. Bij het Ontdeklab Dongen duiken we samen in de interessante wereld van wetenschap en techniek. Leer technische proefjes, maak bijzondere dingen of doe gave onderzoekjes. Iedere maand is er een nieuw thema.

Maak een feestelijke lichtpiano
Met behulp van kopertape, een knoopbatterij en een RGB LED-lampje maak je een stroomkring. Om het LED-lampje heen, maak je een kubus met een lange strook eraan, een soort pianotoets. Als je de toets indrukt, licht het RGB LED-lampje in de kubus op in het rood (R), groen (G) of blauw (B). De kubus kan je nog versieren met emoticons of iconen. Je kan drie kubussen maken, zodat je een echt lichtspektakel kan spelen op je lichtpiano.

Aanmelden
Ben jij een onderzoeker in spe, meld je dan gratis aan! Ga naar www.theek5.nl/activiteiten voor meer informatie over de proefjes en reserveer een plekje.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen