Man gaat door het lint bij aanhouding, politie gebruikt taser

Foto: Politie Dongen

Op zaterdag 7 oktober, omstreeks 22:00 uur, kregen politieagenten van team Langstraat een melding van een verdachte situatie in ’s Gravenmoer. Daar zou een inzittende van een voertuig zich verdacht hebben gedragen.

Hierop werd de auto later aangetroffen op de Sluisweg in Dongen. De bestuurder werd staande gehouden en werd gevorderd zijn rijbewijs ter inzage te overhandigen. Dit deed hij, waarna hij zijn portieren, evenals ramen, sloot. Hij weigerde hierna iedere medewerking te verlenen. De politie had een verdenking van rijden onder invloed.

Nadat collega’s meerdere malen waarschuwden dat er geweld gebruikt zou worden wanneer de verdachte bleef weigeren mee te werken, werd het raam van de auto geforceerd. De verdachte werd hierop aangehouden. De bestuurder weigerde uit te stappen en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte verzette zich zo hevig dat hij met het stroomstootwapen onder controle is gebracht. Uiteindelijk konden meerdere politieagenten hem onder controle krijgen en kwam de ambulance ter plaatse om de verdachte te kalmeren en om nazorg te verlenen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal opgemaakt worden i.v.m. rijden onder invloed en wederspannigheid. Tevens wordt de man ook nog verdacht van oplichting.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen