Moord op Dongenaar Ran Biemans woensdag a.s. in nieuwe documentaire

Foto:

Aanstaande woensdag 20 september om 21.40 uur brengt de Belgische zender VTM een uur lang durende documentaire met onthullingen van nieuwe feiten over de moord op Dongenaar Ran Biemans, inmiddels 25 jaar geleden.

De documentaire maakt deel uit van een vijfluik over de meest aansprekende moordzaken in België waaronder de Parachutemoord. ‘Eeuwige twijfel’, de titel van de reeks, spitst zich toe op de vele losse eindjes welke deze moordzaken gemeen hebben. Zo ook als het gaat om de Oordopjesmoord. Voor de docu over Biemans heeft model gestaan het boek ‘De oordopjesmoord’ van de Dongense uitgever Novio-Media en de eveneens Dongense auteur Hans Mauritz. Het boek groeide in België uit tot een bestseller. Zowel Mauritz als de broer van de veroordeelde Els Leemans worden veelvuldig aan het woord gelaten waarbij ook langs die weg nieuwe feiten het licht zien.

De Oordopjesmoord geldt in België qua media-aandacht nog steeds tot de top drie van aansprekende moordzaken met Dutroux op één en de politieke moord op veterinair arts Van Noppen op twee.

Beschikt u niet over het kanaal van VTM (of VTM GO via internet) of kunt u deze niet aan uw zenderlijst toevoegen stuur dan een mailtje naar [email protected] en u ontvangt in de loop van donderdag 21 september een link naar de volledige uitzending of, indien gewenst,l een videobestand . Geeft u in de onderwerpbalk dan wel aan waar uw voorkeur naar uit gaat.

Een trailer is HIER te zien

 

Cookieinstellingen