3 manieren om helemaal tot rust te komen

Foto: Pixabay/Binja69

Ingezonden In deze drukke maatschappij, waar er zowel zakelijk als privé het nodige van ons wordt verwacht, is het belangrijk om af en toe even helemaal tot rust te komen.

Bijvoorbeeld met een goed boek onder het genot van een vers gezette kop koffie of een middagje in de sauna met een vriend of vriendin. Het is dus ook niet zo heel vreemd dat het aantal mensen dat te maken krijgt met een burn-out de laatste jaren enorm is gestegen. Dit geldt niet alleen voor ouderen, maar ook onder jongeren is het aantal nog nooit eerder zo hoog geweest. De voornaamste oorzaak is de sociale druk, met name door het gebruik van social media, waar het ideale beeld wordt geschetst, wat vaak ver bij de realiteit vandaan ligt. Om er dan toch voor te zorgen dat je tot rust weet te komen tussen de bedrijven door, hebben we een aantal handige tips voor je.

Mindfulness
Het klinkt voor de meesten misschien wat zweverig, maar dat is het absoluut niet. Mindfulness is namelijk een trend die zich de laatste jaren steeds verder heeft ontwikkeld en je op praktisch ieder gewenst moment overal kunt doen. Het gaat met name onder het onder controle krijgen en ook houden van je ademhaling en het aanhouden van de juiste houding tijdens je dagelijkse bezigheden. Belangrijk is wel om in een rustige ruimte te gaan zitten, zodat je niet kunt worden gestoord door anderen.

Zorg voor een aangename geur, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de beste wierook die je online kunt aanschaffen of bepaalde etherische oliën. Zorg ervoor dat je comfortabel zit met je rug recht en je voeten stevig op de grond. Dit helpt om spanning in je lichaam los te laten en je geest tot rust te laten komen. Sluit je ogen of laat ze zachtjes op iets gericht zijn zonder ergens specifiek naar te kijken. Richt je aandacht vervolgens op je ademhaling terwijl je de lucht rustig inademt door je neus en uitademt door je mond.

Lees een goed boek
Het lezen van een ‘echt’ boek, wie doet het eigenlijk nog? Waar de meeste jongeren de hele dag op hun telefoon zitten, is het zeker aan te raden om af en toe eens even lekker tot rust te komen door het lezen van een goed boek. Het is wel belangrijk dat je zorgt voor een rustige omgeving en bijvoorbeeld een heerlijke geurkaars of andere geurverspreider gebruikt. Geuren zorgen namelijk voor een bepaald gevoel van ontspanning, wat ook het moment ten goede komt. Online bestel je gemakkelijk allerlei verschillende wierook stokjes, kegeltjes en meer om je kamer helemaal om te toveren in oosterse sferen.

Ga een eindje wandelen in de natuur
Niets is zo vrij en ontspannen als een goede wandeling in de natuur. De geur die je ruikt en de frisse lucht die je inademd zorgen ervoor dat je je direct een stuk relaxter voelt. Zo kun je bijvoorbeeld iedere avond na het werk even rustig een uurtje gaan wandelen. Dit zorgt er namelijk voor dat je alle negatieve energie en spanningen achter je kunt laten zodat je je volledig kunt focussen op het hier en nu. Je kunt er ook nog voor kiezen om tijdens het wandelen naar rustgevende muziek te luisteren of een podcast die speciaal geschikt is om je te laten ontspannen.

Cookieinstellingen