Zonovergoten en geweldig scoutingkamp bij De Stormvogels

Foto:

Terwijl iedereen tijdens het lange Hemelvaartweekend van de zon kon genieten, gingen de scouts van De Stormvogels op kamp op en rond hun eigen scoutinggebouw. Op het grasveld achter het gebouw hadden de vrijwilligers van de scouting een dag eerder de tenten al opgebouwd, want als de Stormvogels op kamp gaan, slapen zij gewoon in tenten.

Op donderdagmiddag kwamen de scouts naar het terrein en maakten zij kennis met de hoofdrolspelers van dit weekend: cameravrouw Cammie de Beeld, regisseur Steffie Speelberg en presentator Ronnie Brandblusser. Zij vertelden dat ze een spelshow wilden ontwikkelen, samen met ons, om deze te kunnen presenteren aan John de Mol. Een groot deel van het kamp bestond dus uit het uittesten van diverse spellen, het maken van het decor, het uitzoeken van de kleding en alles wat er bij komt kijken om een goede spelshow te maken.
Zaterdagmiddag werden de leden getrakteerd op een gezellige en muzikale voorstelling van Leuk Amusement in het Volckaerttheater. Het was een groot feest met veel meezingers en -dansers. Ook de Kieviten, die dit jaar nog niet mee op kamp gingen, waren erbij en genoten enorm.

’s Avonds kwam er hoog bezoek naar het scoutingterrein. John de Mol kwam kijken naar onze Mega Giga Kneitercoole Spelhow. De kandidaten van het quizgedeelte waren de drie nieuwe leiding (Chris, Manon en Marnick) en cameravrouw Cammie die liever een carrière voor de camera wou hebben. Tussendoor voerden verschillende groepjes met leden hun ingestudeerde stukjes op. De afvallers van de spelshow werden getrakteerd, zoals dat bij een echte spelshow gaat, op een heuse smerige derriedouche. Cammie was de winnaar van de spelshow, maar eigenlijk waren alle Stormvogels winnaars: John de Mol vond onze Mega Giga Kneitercoole Spelshow zo leuk dat hij het format van ons kocht en het primetime gaat uitzenden!

Scouting De Stormvogels wil iedereen (vrijwilligers, posten en ondernemers) die dit kamp mede mogelijk hebben gemaakt ontzettend danken voor hun bijdrage.

Cookieinstellingen