In gesprek met Ruud Verkoeijen, dirigent van POPKOOR SPIRIT

Foto:

Sinds 1 november 2021 repeteert Spirit met veel plezier onder leiding van de veelzijdige en energieke dirigent: Ruud Verkoeijen. Deze professional is als docent verbonden aan de Tilburgse Muziekschool (Factorium). Naast dirigent is Ruud ook trompettist, componist en arrangeur.

Op het moment dat Ruud startte bij Spirit was de creatieve commissie van het koor al volop bezig met het voorbereiden van het nieuwe project “Gevaarlijk Spel”. Net zoals bij de eerdere shows zijn creatieve leden gestart met het bedenken van een verhaallijn, waarbij passende koornummers gezocht werden. Ruud over deze manier van werken: “Het ‘ontstaan as we go along’ is een werkwijze die ik normaal niet gewend ben. Ik werk altijd met een vooraf kant en klaar script en uitgewerkte arrangementen. Het ‘onderweg’ aanpassen en invullen is voor mij een werkwijze die zowel voor- als nadelen heeft. Een voordeel is dat je als koor je eigen spelregels bepaald, een nadeel is dat de continuïteit die een productie nodig heeft lastig te monitoren is”.

Aan Ruud wordt de vraag gesteld of hij voldoende creatieve kwaliteiten kwijt kan in het project. “Als pianist, arrangeur is er genoeg te doen in dit project. Hoe je een pompeus, voor groot orkest en 5-stemmig koor geschreven stuk (Eternity) terug moet brengen naar een kleine bezetting, zonder in te boeten aan de originele sfeer, geeft mij als arrangeur meer dan voldoende uitdaging.” Ruud geeft aan trots te zijn op het eindresultaat van dit project. “Het publiek kan een voorstelling verwachten met rare afslagen, onverwachte wendingen en bekende liedjes in een totaal andere context, waardoor je als publiek wellicht een nieuwe frisse beleving krijgt bij een uitgekauwd liedje”.

Popkoor Spirit speelt de gevarieerde voorstelling “Gevaarlijk Spel” op zaterdagavond 3 juni en zondagmiddag 4 juni in de Cammeleur. Tijdens de voorstelling worden de zangers begeleid door een professionele band aangevuld met blazers. De regie is in handen van Maartje Biemans en de choreografie wordt mede verzorgd door Marieke van Baaren.

De show zal een staaltje Spirit op zijn best zijn. Als bezoeker wordt u twee uur lang meegenomen in een verhaal over twee zussen, die zo opgaan in hun spellen en games, dat ze erin verdwijnen.

Popkoor Spirit is er klaar voor en staat te trappelen om een prachtige voorstelling voor u weg te zetten!

Wilt u kaarten bestellen klik dan op onderstaande link:
Zaterdag 3 juni 20.00 uur:
https://www.decammeleur.nl/agenda/popkoor-spirit-speelt-gevaarlijk-spel
Zondag 4 juni 14.00 uur:
https://www.decammeleur.nl/agenda/popkoor-spirit-speelt-gevaarlijk-spel-2

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen