530 km rennen voor het goede doel

Foto:

Dongen heeft er sinds vorig jaar een evenement bij. Een evenement waaraan iedereen kan deelnemen en plezier beleven: de Doorkomst van de Roparun door ons dorp. Maar liefst 171 Roparunteams zullen op 28 mei door Dongen trekken. Lopers, fietsers en begeleidende voertuigen zijn op weg van Enschede naar Rotterdam. Dit wordt gedaan voor het goede doel, de zorg voor kankerpatiënten.

530 kilometer
De kortste route wordt hierbij zeker niet gekozen. Er moet namelijk wel aan de ruim 530 kilometers gekomen worden, de afstand van Parijs naar Rotterdam. Dat de Roparun ook dit jaar weer in Nederland blijft heeft alles te maken met de grandioze ontvangsten die de teams mochten ervaren op deze nieuwe route. Daarbij is Dongen niet onopgemerkt gebleven. Het werd in 2022 verkozen tot op twee na beste doorkomstplaats. Dongen liet zich dan ook van haar beste kant zien

Nog een oranje feest
Ook dit jaar is er weer een prachtig programma in elkaar gezet. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje heeft in samenwerking met Atledo een feest voorbereid dat geen Dongenaar wil missen. Vijf bands en een dj treden zondag 28 mei van 17.00 tot 24.00 uur belangeloos op. Er is een podium, een catwalk met rode loper, er is lekker eten en drinken in overvloed en sfeer is ongetwijfeld weer helemaal top. Heel Dongen wordt sowieso betrokken bij deze Doorkomst. Langs de hele route wordt er van de bewoners gevraagd om hun huis en tuin in het oranje te versieren. Dit werd vorig jaar door de teams ook erg gewaardeerd. Zo kunt u samen laten zien, dat de Roparun leeft in Dongen.

Vlaggetjes, ballonnen, en andere oranje attributen kunnen uit de (verkleed-)kist. Wethouder René Jansen is de jury die de mooist versierde panden zal belonen met een prijs. Ook in de feesttent is de dresscode oranje. Dit jaar doen er ook een mooi aantal horecaondernemers mee om de lopers een feestelijk onthaal te bieden. Zowel bij ’t Karrewiel, Den Hamse Bok, Janssen en Janssen, Winkk, De Cammeleur, Loud en BART is er muziek en ambiance. Voor de lopers de tweede nacht ingaan om de resterende 189 kilometers te overbruggen naar de Coolsingel worden ze nog een keer goed opgepept door de Dongense bevolking.

Veel acties voor het goede doel
Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje bestaat voor een belangrijk deel uit Dongenaren en de connectie met Atledo is overduidelijk. Het enthousiaste team was dit jaar weer zeer actief. Het hele seizoen stonden er acties op de agenda waarmee geld voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten opgehaald werd. Na de Roparun wordt bekend gemaakt wat deze inspanningen in het totaal opgebracht hebben. ’t Halve Zolenlijntje staat in de startblokken voor haar monsterrace. Atledo gaat weer voor een grandioos feest. De straten stromen hopelijk vol met oranje geklede mensen die een terras opzoeken of voor hun eigen huis gaan juichen. Dongen gaat oranje kleuren

 

Cookieinstellingen