Koninklijke onderscheiding voor Nel Rooney van Golfvereniging Dongen

Foto:

Op woensdag 26 april werd Nel Rooney aangenaam verrast toen zij van Herman hoorde dat ze verwacht werd in het stadhuis van Tilburg. Daar ontving Nel de koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau voor haar grote inzet ten behoeve van sport voor ouderen.

Nel is reeds 35 jaar oprichter en animator van “de Duinlopers”. Een hechte groep van 30 dames die wekelijks met elkaar wandelen. Nel is van nature een “verbinder”. Zij heeft een bestuursfunctie bij Welzijn ouderen in Udenhout. Bridge en yoga voor ouderen richtte zij op en is daar van contactpersoon.

Bij de golfvereniging in Dongen organiseert zij wekelijks de damesdag. Dit doet zij met veel liefde en aandacht al 22 jaar. Nel Rooney blijft, ondanks de verenigingsperikelen, gewoon Nel en is nog altijd Nel. Zij wordt, zeker door de iets oudere leden gezien als de “moeder” van de damesdag. Nel is niet boos te krijgen, maar….als zij het ergens niet mee eens is, geeft zij het op haar manier, in sprankelende bewoordingen aan een volledig andere mening te hebben en blijft gewoon lachen. Dat is Nel.

Nel heeft een warm en sociaal gevoel. Je voelt je meteen “thuis” bij haar. Nieuwe damesleden worden door haar opgevangen en voelen zich meteen welkom. Zij neemt altijd het initiatief voor een kaart of iets meer als een van “haar dames” ziek is of als er een bijzondere privéomstandigheid is. De digitale wereld is Nel ook niet vreemd. De Golfvereniging was genoodzaakt om diverse mogelijkheden m.b.t. de organisatie van wedstrijden te digitaliseren. Hier is Nel, en begrijp ons niet verkeerd, ondanks haar leeftijd gewoon ingestapt.
De digitale organisatie van de damesdag gaat gewoon goed. Uiteraard is er weleens een missertje, maar dan heeft, of zoekt Nel altijd een back-up voor de nodige hulp. En…..niemand weigert om Nel te helpen.

Kortom, Nel is een prachtvrouw die geboren is voor de organisatie van de damesdag, ze is betrokken bij het wel en wee van de vereniging. Heeft ook opbouwende kritiek op het bestuur, maar geeft ook de complimenten op het moment dat zij dat vindt.

Het was dan ook geen enkel probleem op de vraag die het bestuur in juni 2022 kreeg om medewerking te verlenen bij de aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding. Een verdiende pluim voor de 36 jaar belangeloze inzet voor de sportieve medemens. Nel, van harte gefeliciteerd met je onderscheiding.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen