Elles Boudewijns en Mandy Stoutjesdijk organiseren kosteloze workshop “Blijf mentaal fit’

Foto:

Op een frisse lenteochtend vertellen Mandy Stoutjesdijk en Elles Boudewijns over de workshop die zij in juni organiseren. De kachel binnen is aan, er is koffie en er staan voorjaarsbloemen. Dit zorgt voor een prettige sfeer in de toch al mooie omgeving bij PLUK trainingslocatie aan de Klein Dongenseweg. Als je, vanaf de straat, het terrein oploopt, lijkt het bijna alsof je in een natuurgebied terecht komt. Een grote tuin, met vijver, zorgt voor een rustgevende en uitnodigende sfeer.

door Lia van Gool/Weekblad Dongen

Ballen hoog
“Vanuit mijn eigen netwerken, weet ik dat vrouwen veel ballen hoog te houden hebben. Ondanks stress en spanning, gaan zij altijd door. Veel vrouwen voelen zich gezinsmanager, met verschillende taken boven op hun eigen werk en bezigheden. Vrouwen gaan altijd gewoon door, ook al geeft het lijf signalen,” zegt Mandy.

Mentaal gezond
Namens IMW regio Tilburg heeft Mandy het Lokaal Preventieakkoord van de gemeente Dongen ondertekend, waarin een van de ambities is: een gezonde geest, inwoners voelen zich mentaal gezond en gelukkig. Zo ontstond het idee om een workshop te organiseren voor deze vrouwen in de gemeente. Mandy benaderde Elles, vanwege haar deskundigheid, als lokale partner. “Elles was meteen enthousiast en herkende de doelgroep.” Mandy Stoutjesdijk is leidinggevende bij het Instituut Maatschappelijk Werk (IMW) regio Tilburg en werkt ook in Dongen. Elles Boudewijns is Coach en GZ-Psycholoog en geeft workshops en trainingen om mentaal gezond te blijven via EllesBoudewijns.nl. Vanuit haar praktijk De Geluksboom (die al tien jaar bestaat) helpt zij mensen individueel.

Alleen vrouwen
De workshop wordt twee keer gegeven: op 1 juni bij PLUK trainingslocatie en op 22 juni online. Er is bewust gekozen om de live workshop alleen voor vrouwen te houden om de focus te leggen op dilemma’s waar vooral vrouwen tegenaan lopen. Tijdens de workshop bieden Elles en Mandy handvatten en inzichten. “Wij willen dit op een luchtige en praktische manier brengen. Vrouwen een stukje erkenning geven, want het is best veel wat zij allemaal moeten doen.” De twee vrouwen merken dat er in hun omgeving veel vrouwen zijn die ‘hollend door het leven gaan’. “Vrouwen geven aan dat zij het druk hebben. Een tweede stap is dan, om er zelf iets aan te doen en goed voor jezelf zorgen”.

‘Yes!’
Elles heeft de workshop samengesteld. “De workshop is er voor mensen die toe zijn aan een inspiratiemoment, om te zorgen dat ze staande blijven. Het is een uitnodiging om er zelf iets aan te doen. Het is de bedoeling dat mensen, als zij de workshop hebben gevolgd, denken: ‘Yes!, ik heb het weer helder.”

Zelfzorg
De workshop duurt anderhalf uur. “Daar hebben wij bewust voor gekozen. Wij zouden een dagvullend programma kunnen maken. Mensen kunnen daar later altijd nog voor kiezen. In eerste instantie is het de bedoeling om mensen handvatten te geven, te prikkelen en een stukje bewustwording mee te geven, in de hoop dat zij denken ‘ik wil hier mee aan de slag blijven.”

Aanmelden verplicht
De live-workshop ‘Blijf mentaal fit’ wordt gehouden op donderdag 1 juni 2023, van 20.00 uur tot 21.30 uur en is alleen toegankelijk voor vrouwen die wonen in de gemeente Dongen. Deelname aan de workshop is gratis. Er is plaats voor twintig vrouwen. De locatie is PLUK trainingslocatie, Klein Dongenseweg 13, 5106 AA Dongen. Er is bewust gekozen voor de locatie van PLUK. “Het is een inspirerende en ontspannende plek. Zo’n plek waarvan je denkt ‘hier wil ik zijn’. Er is rust en inspiratie. Je kunt hier bedenken wat je wil.”

Op 22 juni 2023 is het mogelijk om de avondworkshop online te volgen. Dan kunnen ook mannen deelnemen. Voor beide workshops is aanmelding verplicht. Aanmelden kan via deze link: https://www.ellesboudewijns.nl/blijfmentaalfit/ of via de QR code

 

 

Cookieinstellingen