Elektronisch afval verminderen? Zo doe je dat

Foto:

Ingezonden Je kunt op diverse manieren elektronisch afval verminderen. Duurzaam leven dat is uiteindelijk het doel. Maar waarom willen we steeds meer voor duurzaam kiezen? Wij vertellen je daar graag meer over!

Duurzaam leven
Duurzaam leven wordt steeds belangrijker in Nederland. We willen graag gebruik maken van groene energie en letten steeds meer op wat we kopen. Het liefst doen we het zo duurzaam mogelijk. Elektronisch afval is één van de boosdoeners als het gaat om CO2-uitstoot. Als er te veel CO2-uitstoot in de lucht komt, dan heeft dit grote gevolgen voor onze aarde. Denk hierbij aan de opwarming van de aarde. De opwarming van de aarde leidt tot verandering van het klimaat, buitengewone weer en het oplopen van het waterniveau. We zien nu al dat het gevolgen heeft op de Noord- en Zuidpool. Door de opwarming van de aarde smelt het ijs op deze gebieden. Men wil dit natuurlijk verminderen en dat kan alleen als we werken aan ons gedrag.

Je kunt elektronisch afval verminderen, door bijvoorbeeld voor refurbished elektronica te kiezen en diverse apparaten te vervangen door één apparaat. Kies je bijvoorbeeld voor de iPhone 13, dan kun je dit apparaat gemakkelijk gebruiken als vervanger van je tablet, camera en televisie. Een refurbished iPhone 13 heeft een lange batterijduur, een krachtige camera systeem en een scherp 6.1 inch OLED beeldscherm. Zo kun je overal je favoriete serie bekijken en de mooiste foto’s maken. Dankzij de krachtige processor is het mogelijk om gebruik te maken van zware apps en kun je gemakkelijk je iPhone gebruiken voor het bewerken van foto’s. Kortom een multifunctionele smartphone die je op verschillende manieren kunt gebruiken.

Refurbished elektronica
Refurbished elektronica is een goede manier om elektronisch afval te verminderen. Steeds meer consumenten en bedrijven kiezen voor refurbished. Dit is niet zo gek, want een refurbished product is net zo goed als een nieuw product, alleen vele malen goedkoper. Daarnaast is een refurbished product veel beter voor het milieu. Bij het produceren van nieuwe elektronische apparaten komen er schadelijke stoffen vrij die niet goed zijn voor mens, dier en natuur. Kies je voor refurbished elektronica dan zorg je samen met andere refurbished kopers voor minder CO2-uitstoot. Het hergebruiken van een elektronisch product, zorgt voor een langere levensduur. Bij een refurbished product ben je altijd verzekerd van een goed werkend product. Dit komt, omdat een refurbished product wordt gecontroleerd op diverse punten, voordat dit weer op de markt wordt gezet. Denk hierbij aan het beeldscherm, WiFi en batterij. Dit maakt een refurbished product 100% functioneel.

Duurzaam en goedkoop
Wil je graag elektronische afval verminderen en wil je dat doen door middel van refurbished elektronica? Dan is het een goed idee om te kijken naar een officiële webshop die refurbished elektronica verkoopt. Refurbished.nl heeft een groot assortiment in diverse elektronische producten, zoals laptop, smartphones, robotstofzuigers en game consoles. Deze producten worden gecontroleerd op minimaal 50 punten. Mocht het nodig zijn worden er onderdelen gerepareerd of vervangen. Daarnaast krijg je altijd 3 jaar garantie op je aankoop. Zo kun je jarenlang verder met jouw refurbished elektronica en het milieu een handje meehelpen!

Reacties

Cookieinstellingen