Subsidies voor Brabantse bedrijven: mis deze niet voor innovatie

Foto:

Ingezonden De provincie Noord-Brabant biedt verschillende subsidies aan lokale bedrijven om hen te ondersteunen en te helpen groeien. Een van de meest bekende subsidies zijn de EIA (Energie Investerings Aftrek) en de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). In dit artikel zullen we deze subsidies in detail bespreken. Wie weet kan ook jouw onderneming in Dongen hier iets mee. Kijk je mee?

Bedrijfsvoering in Brabant
Bedrijven in Noord-Brabant, zoals in Dongen, omvatten een breed scala aan sectoren. De regio is bekend om zijn rijke geschiedenis en economische kracht, wat resulteert in een divers bedrijfsleven. Een van de belangrijkste sectoren is de technologie- en innovatiebranche, met bedrijven die zich richten op high-tech producten en diensten. Daarnaast zijn de zakelijke dienstverlening, de logistiek en de agri & foodsectoren ook sterk vertegenwoordigd in de regio. Dit zijn sectoren waarbij de ontwikkeling van technologie geen seconden stilstaat. Subsidies ondersteunen deze groei.

Zo werkt de EIA
De EIA is een fiscale regeling die bedrijven in staat stelt om investeringen in energiebesparende en duurzame energieprojecten te doen. Bedrijven kunnen een deel van de kosten van de investering aftrekken van de belasting die ze moeten betalen. Dit helpt bedrijven om de investering te financieren en tegelijkertijd bij te dragen aan de energietransitie in Nederland. Bedrijven kunnen een EIA aanvraag indienen voor investeringen in bijvoorbeeld zonnepanelen, windenergie, warmtepompen en biomassa-installaties. Voorwaarde is wel dat het bedrijf aantoonbaar energie bespaart en bijdraagt aan het milieu.

En de WBSO dan?
Naast de EIA kan ook de WBSO een heel interessante subsidie zijn voor ondernemingen in Dongen. De WBSO is een regeling die bedrijven ondersteunt bij het uitvoeren van speur- en ontwikkelingswerk. Dit houdt in dat bedrijven subsidie kunnen aanvragen voor onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten of productieprocessen. Dit is bedoeld om innovatie te bevorderen en Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe technologie├źn en producten.

Kom jij in aanmerking?
Om in aanmerking te komen voor de WBSO-regeling, moet het bedrijf aantoonbaar investeren in speur- en ontwikkelingswerk en moet het project voldoen aan bepaalde criteria, zoals bijdragen aan de economie en het milieu. Bedrijven kunnen tot 45% van de kosten van het project subsidie krijgen, afhankelijk van de sector waarin ze actief zijn.

Geïnteresseerd in de WBSO aanvragen? Maar vind je het lastig om in al het papierwerk te duiken? Geen probleem. Er zijn diverse instanties die je hierbij kunnen helpen. Zo haal jij alles uit je subsidiepotentieel.

 

Reacties

Cookieinstellingen