Alfons van den Hoek loopt naar Santiago de Compostella

Alfons na afloop van de alternatieve vierdaagse in 2020
Alfons na afloop van de alternatieve vierdaagse in 2020
Foto:

Op donderdag 2 maart vertrekt Alfons van den Hoek vanuit zijn bedrijf in Klein-Dongen voor een wandeltocht van 100 dagen naar Santiago de Compostella in Spanje.

In de komende drie maanden zal Alfons iedere dag gemiddeld 25 km wandelen met als einddoel het bekende bedevaartsoord in het noordwesten van Spanje. Alfons vertelt: “Wandelen is één van mijn grote hobby’s. Op tijd vertrekken, genieten van de vaak mooie zonsopkomsten, soms met een doel en soms ook zomaar een rondje maar meestal wel in de natuur. Als ik mensen over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella hoorde praten, dan deed dat iets met me. Het sprak me erg aan en dacht dan ‘Dat zou ik ook wel eens willen doen. Als ik ooit de gelegenheid zou krijgen om deze tocht te gaan wandelen, dan zou ik die kans met beide benen aan pakken. En nu is het bijna zover, de gelegenheid doet zich voor. Op 2 maart pak ik mijn rugzak en ga ik er aan beginnen, op weg naar Santiago de Compostella.”.

Over de reis van Alfons
De planning is in grote lijnen wel gemaakt. “Vanaf de jaarwisseling ben ik al bezig met al mijn taken over te dragen aan de mensen die het vanaf 2 maart voor mij gaan waarnemen. De afgelopen  weken ben ik daar gestaag mee verder gegaan zodat ik mijn gezin en het bedrijf met een gerust hart achter kan laten. Verder heb ik me regelmatig bezig gehouden met het aanvullen en checken van de paklijst. Wat neem ik wel of niet mee? Een veel gehoorde uitspraak is: ‘alles wat je thuis laat is mooi meegenomen’.”

“De planning is om op 2 maart thuis een uitzwaai ontbijt te doen met al onze medewerkers. En dan ga ik er aan beginnen. De eerste stempel in mijn pelgrimspaspoort wil ik door ons Pa laten stempelen in de kapel van de zusters in Dongen. Van daaruit vertrek ik naar Ulicoten waar ik bij familie Van Dongen (ons Ank) de eerste overnachting gepland heb. De dag daarna is het de bedoeling om naar Postel te wandelen. In de Abdij van Postel probeer ik bij Gastenpater Benny Berrens mijn 2e overnachting te regelen. Er zijn veel wegen die naar Santiago de Compostela leiden en één van de gemarkeerde routes komt langs de abdij van Postel. Daar zit ik dus op de route. Vanaf dat punt heb ik verder nog niets gepland en laat het maar gebeuren.”

“Komende zomer hoop ik mijn 55e verjaardag te vieren” vervolgt Alfons. “Precies die leeftijd waarop mijn zus Carien de diagnose Alzheimer kreeg. Als op zo’n jonge leeftijd Alzheimer in je leven komt, veranderen je leven en je toekomst ingrijpend. Ik heb veel bewondering voor de manier waarop Carien er mee omgaat en wil op mijn beurt graag een bijdrage leveren aan een toekomst met Alzheimer. Helaas is deze ziekte (nog) niet te genezen en daar wil ik iets aan doen. Ik vind het fijn om het nuttige met het aangename te combineren en wil met het verslag doen van mijn wandeltocht geld in gaan zamelen voor Alzheimer Nederland. Vind je het leuk om mij op mijn wandeltocht te volgen? Dat kan via de volgende link: www.alfonscamino.reislogger.nl

“Wil jij mij helpen bij mijn actie om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland? Alle beetjes helpen. Als je mij hierin steunt, zijn alle stappen die ik de komende 100 dagen ga zetten ook stappen in de richting van een oplossing voor Alzheimer.” Doneren kan via deze link

 

Reacties

Cookieinstellingen