Prachtige loop voor het doel van de Roparun Halve Zolentrail op 4 maart

Foto:

Een nieuwe trailrun voor de hele regio. Dat is de Halve Zolentrail, die op 4 maart om 14.00 uur gepland staat. De Vrachelse heide en de directe omgeving daarvan is de plek waar de lopers zich kunnen uitleven. Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje tekent voor de organisatie van deze trailrun met afstanden van 10 km en 20 km.

Goede organisatie
Dat deze trailrun nieuw is op de loopkalender betekent niet dat er geen ambities zijn. De organisatie is in goede handen. Ervaren lopers, een professionele adviseur en het draaiboek van Seters Mooiste, de voorloper van de trailrun, staan garant voor een trailrun waarbij aan alles gedacht is. Verzorgingsposten, EHBO, verkeersregelaars, meefietsende mountainbikers, een fraai, veilig en uitdagend parcours, fotografen, dubbel en dwars gecontroleerde route aanduidingen, niets wordt aan het toeval overgelaten. ’t Halve Zolenlijntje is ook heel blij met de mooie start- en finishlocatie: pannenkoekenhuis Koeckers, Ruiterspoor 71 4911 BA Den Hout. Er is een ruime gelegenheid om te parkeren. Als de limiet van 300 deelnemers nog niet bereikt is, kan er nog ingeschreven worden. Er is muziek en een speaker en er zal alles aan gedaan worden om aan deze loop een sportieve maar ook een heel gezellige uitstraling te geven.

Goede doel
Het Roparunteam ’t Halve Zolenlijntje organiseert de trailrun omdat het hardloopvirus nu eenmaal in het DNA van dit Roparunteam zit. Maar er is nog een tweede en zeker zo belangrijk doel: de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” is het motto van de Roparun. De inschrijfgelden van de deelnemers komen ten goede aan de mensen die hiermee bedoeld worden. En wie kent er geen mensen waar dit motto op slaat.

Halve Zolentrail
De Halve Zolentrail kent twee afstanden. De 20 km loop is geen dubbelaar van het parcours van de 10 km. De 20 kilometer heeft een eigen grote ronde. Beide afstanden volgen voor 97% onverhard terrein. Denk daarbij aan single tracks, bospaden, zandverstuivingen, heuveltjes; een onvervalste trailrun dus. Bij de finish wacht hen een welkom met een speciaal Halve Zolenbier, gebrouwen door Opener uit Dongen. Ook krijgen de lopers een kortingsbon om in het Pannenkoekenhuis nog iets te nuttigen en zo gezellig na te praten. Al met al een evenement dat in de agenda van elke loper hoort te staan. Inschrijven is zo gedaan op www.halvezolentrail.nl

Reacties

Cookieinstellingen