Genomineerden ‘Dongenaar van het Jaar’ bekend. Stemmen maar…

Foto:

Voor de elfde maal organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Piet Eelants, die in 2021 deze eer kreeg toebedeeld. De genomineerden zijn bekend. U kunt nu uw stem uitbrengen op een van de kandidaten. Stemmen kan tot en met 30 december 18.00 uur. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich een jaar lang ‘Dongenaar van het Jaar’ noemen en ontvangt de bijbehorende oorkonde. Mail de naam van uw favoriete kandidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’

De kandidaten staan op alfabetische volgorde.

Carla van Delft
Carla van Delft is sinds 2017 voorzitter van voetbalvereniging DVVC en is  een onmisbare schakel in het reilen en zeilen bij de club. Van Delft is altijd nauw bij de club betrokken geweest. Het bestuurswerk deed ze naast het werk voor haar eigen bedrijf, Van Delft Credit Consultancy. Een drukke baan als extern adviseur van multinationals, waaronder Akzo en ForFarmers, de grootste diervoederproducent van Nederland. Carla van Delft heeft een leidende rol gespeeld bij de verzelfstandiging van  DVVC en de vele verbouwingen aan het complex in de afgelopen jaren.

 

 

Marcel de Jong
Marcel de Jong is bekend van het programma LEGO Masters waar hij het samen met bouwpartner Bibi tot de finale schopte. De Dongenaren waren wekenlang in de ban van de verrichtingen van Marcel in het populaire TV programma. Uiteindelijk legden Marcel en Bibi beslag op de tweede plaats. Marcel is al zijn hele leven creatief. Zo heeft hij ook jaren meegebouwd aan de decors van de Zomerspelen. In de beginjaren van het Oranjeparkfestival bedacht hij ook het logo en maakte hij ook diverse zaken voor de aankleding van het terrein. Bij de gezellige Scouting St. Jozef heeft hij ook jarenlang zijn creativiteit kwijt gekund. Momenteel richt hij zich met z’n bedrijf THE POWER OF BRICKS op zakelijke Lego workshops.

 

 

Job van Uitert
Job van Uitert is een bekend Dongense coureur, die de laatste jaren behoorlijk ‘aan de weg timmert’. Hij reed in het begin van zijn racecarrière mee in de bovenste regionen van de Formule 4 en is nu al enkele jaren een bepalende rijder in de LMP2 klasse. Van Uitert heeft een puik seizoen achter de rug, waarin hijmet Panis Racing naar een prachtige tweede plaats in het eindklassement van de European Le Mans Series reed. De talentvolle twintiger scoorde in zes wedstrijden liefst vier podiumplaatsen, waardoor er directe deelname voor de legendarische 24 uur van Le Mans van volgend jaar werd afgedwongen. In 2023 wordt de focus verlegd naar de Verenigde Staten waar Job van Uitert onder andere gaat deelnemen aan de prestigieuze 24 uur van Daytona

 

Ingrid Voskuil
Ingrid Voskuil is een Dongense ondernemer en eigenaresse van de lokale DA drogisterij in het centrum van Dongen. Een actieve ondernemer die naast het werk in de winkel regelmatig speciale avonden organiseert voor haar klanten. In het Dongense verenigingsleven is Ingrid ook geen onbekende. Zo verrichtte zij veel vrijwilligerswerk bij voetbalclub VV Dongen en winkeliersvereniging Dongen Promotion en fungeert zij onder meer ook als verkooppunt voor de merchandise van Stichting De Peeënstekers.

 

Frank Wouters
Frank Wouters startte in 2017 in een voormalige koeienstal de bierbrouwerij Opener. Daar brouwt hij diverse smakelijke bieren, waarvan de Scream & Stout het onlangs zelfs schopte tot ‘Het Lekkerste Bier van Brabant 2022’. De brouwerij Opener beschikt over een proeflokaal, en de mogelijkheden om op het buitenterrein de ingrediënten voor bier te kunnen verbouwen en daarnaast recreatieve activiteiten te kunnen aanbieden.

 

 

 

 

Deze Dongenaren werden eerder tot Dongenaar van het Jaar verkozen:

2011   Margreet Jansen-Verbunt
2012   Jeroen de Roos
2013   Angela Jansens
2014   Nadine Broersen
2015   Marinda Wijnen
2016   Paul Biekens en Kelly van Zon
2017   Marcel van Hattum
2018   Addo Geerts
2019   Geen verkiezing wegens omstandigheden
2020   Lisette Veenstra
2021   Piet Eelants
2022   ???????????

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen