Split airco laten installeren wat komt er bij kijken? Dit bedrijf uit de buurt helpt je erbij!

Foto: Senivpetro - Freepik.com

Ingezonden Met een airco zorg jij ervoor dat je lekker kan afkoelen. Zo zijn hete zomeravonden gemakkelijker, zonder wakker te worden van de hitte. Wat is een airco installatie? Maar wat komt er kijken bij een airco plaatsen? Dat is een zeer populaire vraag. In dit artikel vertellen we alles over de aanschaf en installatie van een airco.

Verschillende soorten airco’s
Zo is de grootte van de kamer een belangrijk aspect bij het bepalen van de kosten. Op basis hiervan moet het benodigde vermogen worden bepaald. Een krachtiger model airco is
logischerwijs sterker dan een heel eenvoudig model. De kosten zijn natuurlijk ook afhankelijk van het merk dat je kiest. Er zijn verschillende soorten airco’s om uit te kiezen:

  • Split Airco
    Deze airco heeft een warmtepomp die werkt op basis van koelmiddel. Dit speciale koelmiddel zit in de airco. Het koelt of verwarmt de warmtewisselaar. De lucht uit de ruimte wordt door de warmtewisselaar geblazen en zo verandert de temperatuur. De gemiddelde kosten voor het kopen van een splitunit kan al vanaf 425 euro en installeren van een Split Airco is afhankelijk van de installateur.
  • Multi Split Airco
    Dit betekent dat de warmtepomp een speciaal systeem heeft dat bestaat uit meerdere ‘units’. In de praktijk betekent dit dat één buitenunit is en meerdere binnenunits. Hierdoor kun je meerdere kamers van warme en koele lucht voorzien. Voor een Multi-split airco is te koop vanaf 1.250,- euro.
  • Mobiele Airco
    De lucht wordt gekoeld met een koelmiddel en een warmtepomp. Dit koelmiddel onttrekt warmte aan de lucht en de resterende koude lucht wordt vervolgens dekamer in geblazen. De warme lucht die overblijft, wordt via een afvoerslang naar buiten afgevoerd.

Installeren van een airco
Je kan een airco zelf installeren, maar de aansluiting en inbedrijfstelling moet worden gedaan door een F-gas monteur. Zoals de airco winkel in Tilburg. Dit betekent dat je het meeste voorbereidende werk voor uw airco-installatie zelf kunt doen. Denk aan het bepalen van de plaats van de airco, het plaatsen van de buitenunit, het ophangen van de binnenunit
en het aansluiten van de leidingen.

Binnen-unit
Allereerst is het goed om te beslissen voor welke ruimte je de airco wilt gebruiken. Dit wetende, moet een geschikte plaats worden gevonden voor de binnen-unit. Plaats hem bijvoorbeeld niet in de buurt van een warmtebron zoals een radiator. Bovendien mag het apparaat niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Buiten-unit
De buiten-unit kan met een wandbeugel of met big foots worden gemonteerd. Een mooie plek is bijvoorbeeld op een aanbouw, garagedak, dak of plat dak. Een groot voordeel van
plaatsing op een plat dak is dat de buitenkant minder zichtbaar is. Voor de optimale werking wordt aanbevolen om de buitenunit op een plek te plaatsen waar hij rondom vrij is. Voor
meer informatie en tips over het installeren van een airco kun je terecht bij split airco montage tilburg.

Reacties

Cookieinstellingen