Scapino verhuist naar de Hoge Ham 159

Foto:

De schoenen- en sportkledingreus Scapino verhuist begin 2023 naar Hoge Ham 159 en blijft daarmee behouden in het dorpsbeeld van Dongen. Door de herontwikkelingen van het voormalige postkantoor en de huidige Scapino zijn verhuurder en huurder samen opzoek gegaan naar een voor Scapino passende winkel. Deze werd gevonden aan de overkant van de straat op de hoek Hoge Ham/ Biezen.

Al jarenlang is Scapino onderdeel van het dorpsbeeld aan de Hoge Ham in Dongen. Het bedrijf, dat aanvankelijk begon met de verkoop in schoenen en sportartikelen, maar in de loop der jaren ook mode- en vrijetijdskleding aan haar assortiment liet toevoegen, is momenteel gevestigd in het pand aan de Hoge Ham 140 direct naast het voormalige postkantoor.
De wens om het voormalige postkantoor en het huidige Scapino pand te her ontwikkelen en daarmee de winkelstraat van Dongen, de Hoge Ham, mooier te maken gaat in vervulling nu Scapino gaat verhuizen naar het pand aan de Hoge Ham 159. Dit pand heeft mede gezien zijn ligging een hoge attentiewaarde en vindt daarmee aansluiting bij het nieuwe concept en huisstijl van Scapino. De ontwikkeling van “De Post en De Nijverheid” kunnen worden doorgezet en Scapino blijft behouden voor het winkelend publiek van Dongen, een win-win situatie voor Dongen. Dit alles is een enorme verbetering voor het centrum van Dongen.

De verbouwing van het pand voor Scapino is inmiddels gestart. Als alles volgens planning blijft lopen zal de nieuwe winkel begin maart feestelijk geopend worden. Met de komst van de “De Post en De Nijverheid” krijgt de Hoge Ham nieuw elan. De nieuwe gebouwen geven een stukje herkenbaarheid aan de historie van de Hoge Ham. “De Post” is een verwijzing naar het voormalige postkantoor (Hoge Ham 142), “De Nijverheid” doelt op het verleden van de gebieden achter de Hoge Ham, waar industrie, handel en nijverheid hoogtij hebben gevierd.

Het nieuwbouw project “De Post en de Nijverheid” wordt op dit moment voorbereid. Naar verwachting zal er medio april 2023 gestart worden met het verkooptraject. Geïnteresseerden kunnen het plan bekijken op de website van “De Post en De Nijverheid” www.depostendenijverheid.nl die binnenkort online gaat. Van de Bosch makelaars zal de verkoop gaan begeleiden. Maak uw interesse vast kenbaar via [email protected] of loop gerust binnen.

Reacties

Cookieinstellingen