Lichtjesavond op maandag 19 december

Foto:

‘Wat is dit mooi. Het is aardedonker en overal waar ik kijk zie ik kaarsjes en fakkels. Zo bijzonder om op deze manier mijn man te herinneren.’ Dit is één van de hartverwarmende
reacties die coöperatie DELA ontving tijdens een van haar Lichtjesavonden.

Nu de dagen kort en donker zijn, merken we dat veel nabestaanden de behoefte hebben aan troost. Ze willen graag op een speciale manier bij hun dierbare stil staan. De donkere dagen belemmeren soms om de laatste rustplaats te bezoeken. Daarom organiseren we in samenwerking met begraafplaats De Kremer op maandag 19 december een Lichtjesavond op de begraafplaats. We verlichten het hele terrein met honderden kaarsjes, fakkels en vuurkorven. Een zee van lichtjes ‘Toen we bij de begraafplaats kwamen voelde het als een warme deken. Het was een indrukwekkende zee van lichtjes, heel anders dan overdag. We werden er helemaal stil van. Het was heel fijn om hier samen met mijn familie een kaars te branden voor onze vader en opa en herinneringen aan hem op te halen’, vertelt een bezoeker van een andere Lichtjesavond.

Zelf een kaarsje branden
Iedereen die iemand wil herinneren is van harte welkom. Tijdens de Lichtjesavond klinkt er sfeervolle muziek en kan iedereen een kaarsje aansteken ter herinnering aan een dierbare. Binnen staat een warm drankje klaar en kunnen bezoekers rustig napraten en herinneringen ophalen aan hun dierbare.

Voor iedereen
De Lichtjesavond vindt plaats op maandag 19 december van 18.00 tot 20.00 uur op begraafplaats De Kremer aan de Groenstraat 14a in Dongen. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie neemt u contact op met Chantal Wilthagen via [email protected] of 06 20 46 59 88.

Reacties

Cookieinstellingen