Kies bij het vernieuwen van je interieur voor een strakke gietvloer

Foto:

Ingezonden Steeds meer huishoudens in de regio Dongen kiezen voor een gietvloer in huis. Niet voor niets, daar je met een gietvloer van een aantal belangrijke voordelen profiteert.

Denk bijvoorbeeld aan het gegeven, dat een gietvloer heel eenvoudig schoon te maken en te houden is. Of wat te denken van het geluiddempende effect van dit type vloer? Het is een goed alternatief voor de klassieke houten vloer of de vloer van pvc. Overigens kan een houten vloer steeds minder interessant voor je zijn, daar het hout de efficiëntie van vloerverwarming vermindert. Hout neemt de warmte op, waardoor er eerst veel energie verbruikt wordt bij het verwarmen van de vloer zelf. Pas daarna stijgt de temperatuur in de
ruimte. Kies je voor een gietvloer, dan speelt dit in veel mindere mate. Goed voor het rendement van je kachel.

Combineer een moderne gietvloer met giethars
Niet alleen de populariteit van een moderne gietvloer in huis groeit de afgelopen jaren. Er wordt steeds vaker gekozen voor een combinatie van zo’n gietvloer met een tafel, voorzien van epoxy giethars. Ken je de video’s die je online vindt, waarin mensen zelf de mooiste creaties maken met giethars? Een meubel met giethars dient als eyecatcher in het interieur. Je kunt zo’n meubelstuk niet alleen combineren met een moderne, strakke interieurstijl. Epoxy giethars past bij een industrieel of bijvoorbeeld landelijk ingerichte ruimte. Online vind je verschillende verkopers van giethars, waar je zelf mee aan de slag kunt gaan.

Zelf meubels opknappen steeds populairder
Er zijn steeds meer mensen die besluiten zelf aan de slag te gaan met het opknappen van meubels in huis. Denk bijvoorbeeld aan het schuren van een dressoir of compacte buffetkast, om deze vervolgens opnieuw in de lak te zetten. Door meubels te schuren werk je kleine krassen en soortgelijke beschadigingen aan het hout eenvoudig weg. Zoals reeds aangehaald werd, is ook het bewerken en herstellen van meubels met epoxy giethars een optie die je hierbij hebt. Welke meubels heb jij de afgelopen maanden zelf hersteld of van
een nieuwe look voorzien?

Tip: bekijk de instructievideo’s en stappenplannen die je op het internet vindt, voor het gebruik van epoxy giethars of het op andere wijze bewerken van meubels.

Meer tijd voor hobbyprojecten door hybride werken
Net als in andere delen van Nederland, werken mensen ook in Dongen steeds vaker vanuit huis in plaats van op kantoor. Hybride werken lijkt voorlopig blijvend te zijn, wat maakt dat men meer tijd heeft voor het oppakken van hobbyprojecten. Daarbij staat het internet vol met interessante DIY-projecten, waarbij je relatief weinig nodig hebt voor de uitvoering ervan. Een set basisgereedschap is in de meeste gevallen al voldoende om van start te kunnen gaan.

Reacties

Cookieinstellingen