Lezing Nol Kleijngeld over de Langstraters

Foto:

Op woensdag 16 november a.s. houdt oud-burgemeester Kleijngeld van Waalwijk voor de heemkundekring Dongen een lezing over Langstraters.

Langstraters beschrijft de geschiedenis van een streek. Om te kunnen overleven leveren bewoners eeuwenlang strijd tegen het water. Honderden jaren is De Langstraat grensstreek tussen Brabant en Holland en zodoende meestal strijdtoneel in oorlogstijd. Als bakermat van de Nederlandse leer- en schoenindustrie heeft De Langstraat afwisselend glorietijden en crises beleefd. Een gezamenlijk beleefde geschiedenis heeft De Langstraat tot een eenheid gemaakt.

De schrijver maakt van een ingewikkelde geschiedenis een boeiend verhaal. Hij wisselt persoonlijk, historisch en bestuurlijk perspectief met elkaar af. Sommige lijnen trekt hij tot in de tegenwoordige tijd door. Drs. A.M.P. (Nol) Kleijngeld wordt in 1953 in Waalwijk geboren. Hij studeert geschiedenis in Tilburg en Nijmegen. Hij geeft geschiedenisles aan de RK School voor Huishoud- en Nijverheidsonderwijs en het Dr. Mollercollege in Waalwijk en later aan het Pauluslyceum in Tilburg. In 1995 wordt hij wethouder in Waalwijk. Na een burgemeesterschap in Noord-Limburg keert hij in 2007 in De Langstraat terug, om er burgemeester in zijn woonplaats te worden.

Aanvang 20.00 uur in de Cammeleur

Entree voor leden gratis. Niet leden € 2,=

Reacties

Cookieinstellingen