’t Pauwke en Het Stoffenpalet naar oude postkantoor

Foto:

’t Pauwke kleding reparaties en Het Stoffenpalet zijn per vorige week dinsdag 1 november verhuisd naar het pand van het oude postkantoor. Deze nieuwe locatie is gelegen schuin tegenover de HEMA en eveneens schuin tegenover de laatste locatie waarin beide zaken gevestigd waren namelijk het pand van de voormalige ‘Schoenenreus’. Met de verhuizing van ’t Pauwke en Het Stoffenpalet heeft het oude postkantoor tot 1 mei 2023 een verrassende bestemming gekregen. In slechts drie dagen is er een geheel nieuwe, frisse winkel verrezen en na jaren van leegstand heeft het exterieur een dynamische en uitnodigende uitstraling gekregen.

Drieëntwintig jaar geleden startte eigenaresse Geja Mauritz – Kuijs ’t Pauwke Kledingreparaties tegenover de Boerenbond aan de Tramstraat. In de topjaren van haar zaak verhuisde zij in 2006 naar het voormalige pand van het destijdse Stoffenpalet (sinds 1974) tegenover de Koepelkerk. Hier vestigde ook De Borduurderij van dochter Maureen zich. In 2008 waren de gevolgen van de opkomst van het online shoppen en de recessie voelbaar. Het stoffenassortiment kromp en beide eenmanszaken betrokken het pand naast bloemisterij John Flora. Nadat de pandeigenaar had besloten winkel en woonruimte te verkopen en er geen geschikt pand te huur was, werd in augustus vorig jaar de intrek genomen in het oude pand van de Schoenenreus. Samen met Bart van Kerkhof van Dongense Dingen en Dongen Nieuws, exploitant van deze nieuwssite. Bart heeft inmiddels een prima stek gevonden in het oude Intertoys.

Dochter Maureen verhuisde al eerder naar de Bolkensteeg waar achter het woonhuis een complete nieuwe studio werd gebouwd. Vanaf 1 november zijn de plannen voor de grondige verbouwing van de voormalige Schoenenreuswinkel in gang gezet, wat betekende dat Geja haar winkel wederom ergens anders zou moeten gaan vestigen. Dit keer in het pand van het oude postkantoor en sindsdien zijn ’t Pauwke en Het Stoffenpalet hier te vinden. Volgend jaar zal op deze locatie het nieuwbouwproject De Post en De Nijverheid gerealiseerd gaan worden. Voorlopig zullen Geja en haar clientèle de komende tijd onder de pannen zijn. In de nabije toekomst zal dit daarom nog lang niet het einde betekenen voor deze aimabele en uitermate vakkundige onderneemster en haar bedrijf.

Kledingreparatie- en veranderatelier ’T Pauwke en Het Stoffenpalet (Stoffen, wol, fournituren, gordijnen en woningtextiel) vanaf nu dus aan de Hoge Ham 142 (0162 38 75 00).

Reacties

Cookieinstellingen