5 tips om de beste elektrische private lease auto te vinden

Foto: Pixabay License/distelAPPArath

Ingezonden Heb je een brandstofauto en rijd je hier veel in? Dan ben je iedere maand waarschijnlijk een flink bedrag kwijt aan benzine of diesel.

Dit komt mede door de hoge brandstofprijzen. Wanneer je van mening bent dat de kosten veel te hoog zijn, kun je overwegen om jouw brandstofauto in te ruilen voor een elektrische auto. Doordat elektrische auto’s op stroom rijden, hoef je nooit meer te tanken. Je moet de accu weliswaar opladen, maar stroom is goedkoper dan brandstof.

Alhoewel rijden in een elektrische auto (veel) goedkoper is dan rijden in een brandstofauto, zit er ook een groot nadeel aan deze auto’s. De aanschafwaarde van een elektrische auto ligt namelijk nog vrij hoog. Heb je het geld niet om een elektrische auto te kopen? Dan biedt leasen mogelijk uitkomst. Je betaalt dan maandelijks een vast bedrag om in de auto te mogen rijden. Klinkt dit je als muziek in de oren? Lees dan vooral verder. De onderstaande 5 tips helpen je namelijk om de beste elektrische private lease auto te vinden.

1. Let op de actieradius
We beginnen direct met één van de belangrijkste tips, want bij elektrische auto’s is het belangrijk om naar de actieradius te kijken. Dit is de afstand die je met het voertuig af kunt leggen wanneer de accu volledig is opgeladen. Sommige mensen denken dat de actieradius van elektrische auto’s niet veel kan verschillen, maar dat is wel degelijk het geval. Sommige auto’s hebben een actieradius van rond de 150 kilometer, maar er zijn ook auto’s waarmee je meer dan 500 kilometer kunt rijden.

Het verschil in de actieradius wordt onder meer bepaald door de grootte van de auto. Met een kleine elektrische auto kun je vaak minder ver rijden dan met een grote. Hoe dit komt? Doorat er in kleinere modellen simpelweg minder ruimte is voor een accu. Vandaar dat zo’n auto vaak een kleinere accu bevat. In grotere auto’s kan over het algemeen een (veel) grotere accu. Doordat je hier meer stroom in op kunt slaan, kun je er logischerwijs ook een grotere afstand mee afleggen.

2. Verdiep je in de laadsnelheid en laadcapaciteit
Wie op zoek is naar een elektrische private lease auto moet niet alleen maar naar de actieradius kijken. Weet je nu al dat je grote afstanden aflegt met een elektrische auto? Dan is het verstandig om naar de laadsnelheid te kijken. Je wilt immers niet dat het lang duurt voordat de accu van jouw auto weer (volledig) is opgeladen. Let daarnaast ook op de maximale laadcapaciteit. Er zijn weliswaar tal van snelladers te vinden langs de Nederlandse wegen, maar niet iedere elektrische auto is hier geschikt voor. Je kunt jouw auto hier wel op aansluiten, maar hij laadt dan niet sneller dan anders.

3. Maak altijd een vergelijking
Omdat steeds meer mensen een elektrische auto private leasen, is het aanbod de laatste jaren flink gegroeid. Hierdoor zijn de mogelijkheden voor het leasen van elektrische auto’s nagenoeg eindeloos. Zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan een private lease elektrische auto vergelijken je een handje helpen. Door een vergelijking te maken wordt het namelijk een stuk makkelijker om de beste elektrische private lease auto te vinden. Als je nog niet eerder auto’s met elkaar vergeleken hebt, weet je misschien niet hoe je dit aanpakt. Je kunt het beste een vergelijkingssite gebruiken, zoals Mijnprivatelease.com. Zo’n site vergelijkt elektrische auto’s met elkaar op basis van jouw wensen.

4. Kijk goed om welke leasevorm het gaat
Heb je een elektrische auto gevonden met een goede actieradius en een gunstige laadsnelheid en laadcapaciteit? Sluit dan niet direct een leasecontract af, maar kijk eerst om welke leasevorm het gaat. Wanneer je als particulier een auto wilt leasen, gaat het vaak om private lease. Bij deze leasevorm betaal je een vast bedrag per maand en blijft de leasemaatschappij economisch eigenaar van het voertuig.

Er zijn ook leasemaatschappijen waarbij je voor financial lease kunt kiezen. De aankoop van de auto wordt dan gefinancierd door de leasemaatschappij, maar jij bent de economische eigenaar. Door iedere maand een vast bedrag te betalen, is de auto aan het einde van het leasecontract volledig gefinancierd. Nadeel van deze leasevorm is dat zaken als wegenbelasting, een autoverzekering, repartie en onderhoud niet bij de prijs zijn inbegrepen.

5. Lees de voorwaarden door
Heb je een goedkope elektrische private lease auto gevonden? Dan wil je misschien niet langer wachten met het sluiten van het leasecontract. Loop niet te hard van stapel, want het is niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken. Als de voorwaarden van het leasecontract niet gunstig zijn, kun je onderaan de streep namelijk (veel) duurder uit zijn. Zo zijn bepaalde zaken mogelijk niet bij de leaseprijs inbegrepen. Verdiep je daarom ook altijd goed in de voorwaarden voordat je jouw handtekening onder een leasecontract zet.

Reacties

Cookieinstellingen