Manieren om de websites van je bedrijf te optimaliseren

Foto:

Ingezonden Een website is het belangrijkste hulpmiddel voor elk bedrijf. Dit is hoe je jezelf voorstelt aan potentiƫle klanten, reclame maakt voor je producten en diensten en ze verkoopt op wat je anders maakt dan de volgende persoon.

Als je website echter niet goed is geoptimaliseerd, kan deze meer kwaad dan goed doen. Als je het meeste uit dit waardevolle bezit wilt halen, moet je een aantal dingen doen voordat je een nieuwe campagne start of een bestaande site opnieuw ontwerpt.

Probeer webhosting
Webhosting is een dienst waarmee je je website op een server kunt hosten. Dit kan het meest basale type hosting zijn en wordt vaak gebruikt voor persoonlijke blogs en websites voor kleine bedrijven. Webhosting bedrijven hebben de neiging om zowel gedeelde als speciale abonnementen aan te bieden, maar de meeste sites zouden gedeelde webhosting moeten gebruiken. Prive webhosting kan duurder zijn dan gedeelde hosting en is niet nodig als er slechts twee of drie mensen zijn die de site beheren. Het is beter voor grotere bedrijven met veel werknemers die te allen tijde toegang tot hun site nodig hebben.

Domeinnaam controleren
Je kunt een gratis domeinnaam krijgen van Google. Je moet je domeinnaam checken en kijken of de domeinnaam nog beschikbaar is, want als iemand anders deze al heeft geregistreerd, moet je een andere gebruiken.

Maak je website mobielvriendelijk
Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon om naar websites te kijken, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je site gemakkelijk te navigeren is op een telefoon. Een responsive design is een manier om dit mogelijk te maken. Het stelt een website in staat om het uiterlijk automatisch aan te passen aan het apparaat dat wordt gebruikt. Dit betekent dat als je een site bezoekt vanaf je laptop of desktop-pc, deze er precies hetzelfde uitziet alsof je deze vanaf een tablet of smartphone bekijkt. Houd er ook rekening mee dat mobiele gebruikers doorgaans kleinere schermresoluties hebben dan desktop computers. Zorg er dus voor dat alle afbeeldingen en tekst groot genoeg zijn voor bezoekers zonder hun ogen te veel te belasten. Je kunt ook overwegen om zwart als achtergrondkleur te gebruiken in plaats van wit of grijs. Dit kan vermoeide ogen helpen voorkomen die worden veroorzaakt door felle kleuren na langere perioden van het lezen van tekst buiten het scherm.

Verbeter de kwaliteit van je inhoud
De kwaliteit van je inhoud is belangrijk voor het succes van je zakelijke website. Zorg ervoor dat deze regelmatig wordt bijgewerkt en altijd relevant is voor je publiek. Gebruik trefwoorden in titels, beschrijvingen en tags. Zoekmachines gebruiken deze trefwoorden om websites te rangschikken en in zoekresultaten weer te geven wanneer mensen op zoek zijn naar een bepaald onderwerp of een bepaalde dienst. Door ervoor te zorgen dat alle tekst op je site met deze zoekwoorden is geoptimaliseerd, maakt je het voor potentiƫle klanten gemakkelijker om je online te vinden, waardoor je meer verkeer naar je site trekt en de verkoopkansen vergroot.

 

Reacties

Cookieinstellingen