Dongen verhoogt energietoeslag met €200

Foto: Pixabay License/ColiN00B

De gemeente Dongen trekt nog dit jaar €150.000 uit om de eenmalige energietoeslag voor 2022 lokaal te verhogen met €200. Met dit extra geld kunnen inwoners met een laag inkomen een deel van de verhoogde energiekosten betalen. Uiterlijk in december krijgen alle inwoners die de toeslag ontvangen het extra bedrag.

Ruim 700 huishoudens ontvangen de toeslag
Met de winter voor de deur is het de verwachting dat de energiekosten voor gezinnen wel eens enorm kunnen stijgen. Het aantal mensen dat de energietoeslag ontvangt en hun energierekening niet meteen, of helemaal niet kan betalen, zal toenemen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen. In juli verhoogde de minister het bedrag al van €800 naar €1300. De gemeente Dongen verhoogt dit bedrag nu met €200 naar €1500 per huishouden. Het gaat in Dongen om ruim 700 huishoudens die deze toeslag ontvangen. Inwoners die de toeslag al ontvangen, ontvangen de verhoging automatisch uiterlijk in december.

Inwoners kunnen de energietoeslag nog aanvragen
Inwoners die de toeslag nog niet hebben aangevraagd én een inkomen onder, op of net boven het sociaal minimum hebben, kunnen de toeslag aanvragen via www.dongen.nl/energietoeslag. Dit kan nog tot 31 december 2022.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen