De voordelen van LED lampen 

Foto: Pixabay License/Engin_Akyurt

Ingezonden Als het over verlichting gaat, kan je natuurlijk kijken naar de impact die het laten branden van een lamp heeft op het milieu. Maar voor de meeste consumenten is het veel belangrijker wat de kosten zijn.

Niet alleen in de aanschaf maar ook in het verbruik. Als je ergens op kan bezuinigen dan heeft dat voordelen voor de portemonnee. En als het over geld besparen gaat, zijn wij als Nederlanders bij omdat we nu eenmaal een zuinig volk zijn. Vanuit die gedachten alleen al is er een groot voordeel bij de aanschaf van LED lampen. Bekijk deze LED lampen en je ziet de vele mogelijkheden die er zijn. Maar naast het financiële voordeel zijn er ook andere voordelen die ervoor zorgen dat LED verlichting steeds vaker wordt gekocht.

Meer mogelijkheden
De verandering van de gloeilamp naar LED verlichting is een grote stap voorwaarts voor het milieu. De lamp gaat namelijk veel langer mee. Daarnaast is het ook zo dat een LED lamp niet snel warm wordt terwijl een gloeilamp dit probleem wel had. Maar een andere reden om over te stappen op LED verlichting is dat er veel meer mogelijk is dan met de gewone gloeilamp of een Tl-balk. De mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld kleur zijn veel uitgebreider. Met een goede set van LED lampen is het zelfs mogelijk om je kleur gedurende de dag te wisselen. Een verandering waarmee je dus eindeloos kan combineren. Iets waar in het verleden geen mogelijkheden voor waren.

Welke lamp moet je nu kiezen?
Bij een gloeilamp was het eenvoudig. Je keek naar het aantal Watt en je wist welke lamp je moest hebben. Misschien nog een keuze in de lichtkleur maar dat was dan ook het enige waarin je kon variëren. Tegenwoordig kan je met een lamp zoveel kanten op dat het lastig is om te kiezen. Van de simpele LED lamp die gewoon je gloeilamp vervangt tot een set lampen die je met een app op je telefoon kan bedienen. Een ding is in ieder geval duidelijk, de mogelijkheden zijn zo divers dat je steeds verder je kan onderscheiden op het gebied van je smaak rond de verlichting. Maar één ding is wel belangrijk. Hoe sneller je de oude gloeilamp eruit gooit, hoe sneller je begint met besparen.

Minder kosten
Je hoort vaak zeggen dat je moet wachten tot je gloeilamp of een andere lamp kapot is en je deze dan pas moet vervangen door LED verlichting. Maar niets is minder waar. De voordelen op financieel gebied van een LED lamp zijn zo groot dat je het beste zo snel mogelijk je oude lampen kunt vervangen en over kan stappen. Omdat je best veel vragen hierbij kan hebben, is het verstandig om contact te leggen met een expert op dit gebied. Op zoek naar LED lampen? Neem hier contact op met GoedkopermetLED.

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen