VV Dongen plaatst zich voor hoofdtoernooi TOTO KNVB beker

Het eerste elftal van VV Dongen heeft zich woensdagavond ten koste van SteDoCo uit Hoornaar geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Dongen won de uitwedstrijd tegen de zaterdag-derde divisionist  met 1-2.

In de 13e minuut kwam Dongen op voorsprong door een vrije trap van Theo Martens. In de 30e minuut werd de voorsprong zelfs verdubbeld door een eigen doelpunt van SteDoCo. Hoewel de club uit Hoornaar in de 48e minuut de aansluitingstreffer scoorde en Dongen de hele tweede helft stevig onder druk hield, lukte het de Kanaries om de overwinning uit het vuur te slepen. Een knappe prestatie!

Waar het in de competitie nog niet erg meezit – Dongen is na vijf wedstrijden in de derde divisie nog altijd puntloos – viel het muntje deze keer dus wel de Dongense kant op. Met het bereiken van het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker zal de penningmeester van VV Dongen niet ontevreden zijn want het prijzengeld voor het bereiken van dit hoofdtoernooi bedraagt 10.000 euro.

De loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi is komende vrijdagavond. Dan zal bekend worden wie de tegenstander wordt van VV Dongen. Er is een mogelijkheid dat Dongen loot tegen  een club uit de Keukenkampioendivisie of de Eredivisie. De eerste ronde wordt gespeeld in de week van 18-20 oktober. De vijf Europees spelende clubs (daarbij zit ook FC Twente, omdat de ploeg in de voorronde van de Conference League uitkwam) stromen pas begin januari in de tweede ronde (laatste 32) in.