Eerste peuter4daagse groot succes

Kinderdagverblijven Petito’s, KID, de Hummelhoeve en de Tovertuin organiseerden afgelopen week de eerste Peuter4daagse van Dongen.

Tijdens deze week wandelden maar liefst 300 peuters (2 tot 4 jaar) vier dagen minimaal een kwartier in de omgeving van de kinderopvang. Pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven begeleidden de groepen en zetten de route uit. Natuurlijk kregen alle peuters na afloop een medaille en een klein cadeautje uit handen van wethouder Denise Kunst. In de fotoserie boven vind je een foto-impressie van deze peuter4daagse

Bewegen is gezond
Het belang van voldoende beweging is groot, daar kunnen kinderen niet vroeg genoeg mee in aanraking komen. Het doel van de Peuter4daagse is vooral om plezier beleven aan het samen buiten bewegen. De kinderen ontdekken zo al op jonge leeftijd dat bewegen leuk is. Voldoende beweging is niet alleen belangrijk om een gezond gewicht te houden. Het is ook goed voor de ontwikkeling van het kind.

Voldoende en de juiste beweging verbetert namelijk niet alleen de lichamelijke groei, het is ook belangrijk voor de cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo stimuleert beweging de hersenen. Door peuters veel te laten bewegen leren ze afstand inschatten, hun evenwicht te bewaren, ritme te houden en samen te werken. Ook begrippen als hoog, laag, ver, dichtbij leren ze sneller.

Foto’s: Jules van Iperen/Pix4Profs

Reacties

Cookieinstellingen