Kleine aanpassing Dikke Banden Race schooljeugd op 18 september

Foto:

Op zondag 18 september mm 12.30 uur worden de renners voor de Ronde van Midden-Brabant weggeschoten voor hun wedstrijd over 185 kilometer. Zijn zullen start en finish vijf keer passeren en naar verwachting tussen 16.30 en 16.45 uur finishen. Hierna is het aan de schooljeugd. Dikke Banden Race voor de schooljeugd heet nu: Ready2Race!

Door Piet Scheepers

In de Flyer, die de kinderen hebben meegekregen om in te schrijven voor de Dikke Banden Race, staat beschreven dat kinderen in de categorie 1 mee kunnen doen op hun loopfietsje. Mochten er echter kinderen zijn in deze leeftijdscategorie die al kunnen fietsen en mee willen fietsen, dan worden zij ingedeeld in categorie hoger! “Helaas hebben wij deze beslissing moeten nemen,” aldus de organisatie. “Fietsen gaat in onze ogen sneller dan een loopfietsje. Deze categorie is nu eenmaal landelijk zo ingedeeld.”

Als de grote renners gepasseerd zijn, is het aan de toekomstige rennertjes, de leerlingen van de basisscholen. Anders dan andere jaren is de leeftijdscategorie veranderd. Categorie 1 is van 2 – 4 jaar. Zij gaan voor 375 meter op hun loopfietsje of, als zij kunnen fietsen, op hun eigen fietsje. Het parcours is als volgt: Start: Tramstraat, Kardinaal van Rossumstraat, Torenstraat en de finish in de Tramstraat.

De categorie 1 rijdt een halfrondje (375 meter). Dat wil zeggen dat zij starten in de Torenstraat, het pad/straatje in tegenover d’Ouwe Sok.

Dan is het de beurt aan categorie 2: 5 – 6 jaar // 1 ronde – 750m – categorie 3: 7 – 8 jaar // 2 rondes – 1.500m – categorie 4: 9 – 10 jaar // 3 rondes – 2.250m – categorie 5: 11 – 12 jaar // 3 rondes – 2.250m Starttijden (zijn richttijden; ben minimaal 20 minuten voor aanvang aanwezig) – categorie 1: 14.10 uur – categorie 4: 15.20 uur – categorie 2: 14.35 uur – categorie 5: 15.50 uur – categorie 3: 15.00 uur Aansluitend rond 16.15 uur is de prijsuitreiking.
Een racefiets is niet toegestaan en je mag geen licentie hebben!

En dan is het wachten op de prijsuitreiking. De kinderen krijgen naast een herinneringsshirt ook een ijscobon van SMAAK. Plus een lot waarmee je kans maakt op een mooie prijs: een fiets. Na afloop is er voor de winnaars een echte beker en natuurlijk de huldiging door de ronde-miss. Voor de eerste renster, het meisje dat in ieder categorie als eerste finish passeert, is er ook een beker. De organisatie leent je een helm, als je die zelf niet hebt, en je krijgt een rugnummer. Om het wachten wat gezelliger te maken gaat de organisatie een springkussen naast d’Ouwe Sok wegzetten.

Hoe kun je inschrijven?
Aan het begin van het nieuwe schooljaar wordt op alle basisscholen in Dongen een Flyer uitgereikt. Daarop staat hoe jij je kunt aanmelden.
Inschrijven kan via die Flyer of via de website ready2race.nl of door een e-mail te sturen naar [email protected] Inschrijven op 18 september is ook mogelijk, maar niet gegarandeerd. Als de scholen weer begonnen zijn, laten wij weer meer weten over de wielerdag op 18 september.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen