Heb je personeel in dienst? Dan is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk

Foto:

Ingezonden Wanneer je een eigen bedrijf hebt en het loopt zo goed, kun je overwegen om jouw bedrijf uit te breiden door personeel aan te nemen.

Dit zodat je het werk uit handen kunt geven en de successen samen kunt vieren. Maar voordat je mensen in dienst neemt moet je wel denken aan een aantal zaken, zoals het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hieronder lees je precies waarom die verzekering nu zo belangrijk is voor jouw bedrijf.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Allereerst is het belangrijk om te weten wat een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering precies is. Het heeft namelijk niet alleen met je medewerkers te maken, maar ook met de producten die je levert. Wanneer je medewerkers of jijzelf bijvoorbeeld iets kapot maken bij een klant, dan ben jij degene die aansprakelijk is. Met een verzekering kun je de kosten dekken en heb je geen gedoe omtrent het ongelukje. Wanneer een product van jou kapot is of niet werkt, dan kun je ook gebruik maken van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is dus erg verstandig om een verzekering af te sluiten zodat je bedrijf, je werknemers en je producten goed beschermd zijn. Overigens is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet verplicht, je bent dus zelf verantwoordelijk om de verzekering af te sluiten. Toch wordt het wel sterk aangeraden om zo’n verzekering af te sluiten.

Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?
Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zijn veel zaken vergoed. Wanneer je bij een klant aan de slag gaat en je maakt per ongeluk iets kapot, dan krijg je dat vergoed door middel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook als je werknemer gewond raakt op het werk krijg je dit vergoed. Je kunt namelijk voor de kleinste dingen aansprakelijk worden gesteld. Wanneer je bakker bent en je verkoopt een broodje aan iemand die door dat broodje zijn tand verliest, dan kun jij dus aansprakelijk worden gesteld voor het verliezen van de tand. Ook dit soort ongevallen worden vergoed door middel van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Verder worden ook motorvoertuigen vergoed die tijdens het werk kapot gaan. Je hebt dus best veel producten en zaken die vergoed worden door middel van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het is daarom ook sterk aan te raden om gebruik te maken van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, zo voorkom je grote kosten.

Voordelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Er zijn enorm veel voordelen te koppelen aan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De belangrijkste is misschien wel dat je werknemers en jij beschermd zijn tegen alle ongevallen op de werkvloer. Wanneer er namelijk een ernstig ongeval gebeurt bij jou op de werkvloer, dan kun jij degene zijn die alle kosten moet dekken. Een verzekering hiervoor beschermt je voor de vele kosten die gemaakt kunnen worden door een ongeval of iets anders waar schade bij komt kijken op de werkvloer. Wanneer je geen verzekering hebt afgesloten kun je het risico lopen om veel geld kwijt te raken aan ongevallen. Verder worden de kosten van een verzekering afgestemd op je bedrijf, het ligt er dus aan hoeveel je ervoor moet betalen. Wanneer je een groot bedrijf hebt met meer werknemers betaal je dus iets meer dan wanneer je een kleinschalig bedrijf hebt. Het is dus helemaal op maat gemaakt voor jouw bedrijf.

Hoe je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt regelen
Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je heel gemakkelijk vergelijken én afsluiten op Yezzer. Ze helpen je om eenbedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te vragen met alles wat je nodig hebt. Naast een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kun je ook nog andere soorten verzekeringen vergelijken en afsluiten via Yezzer. Met een paar klikken kun je je bedrijf tegen alles verzekeren en weet je zeker dat alles goed komt, mocht er wat gebeuren. Op de website wordt precies alles beschreven wat je moet doen om alle verzekeringen met elkaar te vergelijken en vervolgens af te sluiten. Zo weet je exact wat de juiste deal is voor jouw bedrijf.

 

Reacties

Cookieinstellingen