Foto van de week

Foto: Marion de Ruyter

Deze week hervatten we de rubriek “Foto van de week”. De laatste inzending was op 30 juni j.l. en dat was een indrukwekkende foto van Marion de Ruyter. Misschien kunt U zich dat nog herinneren: een foto van een kruisbeeld, waarbij een pleister op een been geplakt was.

Hoe mooi is het om na de zomervakantie ook weer met een foto van haar te beginnen. Het is een “vakantiefoto”, maar het is beter om te zeggen, dat de foto tijdens de vakantie gemaakt is. Het geeft in ieder geval geen impressie van vakantie vieren weer. “De foto kreeg als titel mee ‘de laatste zit’ en is gemaakt in Noordwest Italië, net over de Alpen aan Lago Orta in de Aosta regio. Een minder bekend maar daarom niet minder mooi Italiaans meer. “Toen we langs het meer reden, zag ik een groot leegstaand en nogal vervallen huis staan. Zoiets oefent ,sinds ik lid ben van Fotoclub Dongen, nogal wat aantrekkingskracht uit moet ik zeggen. Ik heb op de fotoclub geleerd dat een foto van iets moois maken iets anders is dan een mooie foto maken; ik zie nu bijvoorbeeld schoonheid in verval en een verhaal van voorbije tijden.”

“Ik zag door een kapot raam aan de begane grond deze twee stoelen staan. Ik vond de kleuren zo mooi, vooral omdat ze terugkwamen in de muren. Kleuren die aan Italiaanse ijsjes doen denken (pistache en abrikoos). Ik ben het huis niet ingegaan, want dan zou ik door een raam moeten klimmen en bovendien weet je maar nooit of het wel veilig is. Ik heb me zo goed en kwaad als het ging over de vensterbank van het kapotte raam gebogen omdat ik de oranje kleurige stoel zoveel mogelijk tegen de grijze achterwand in beeld wilde hebben.
Je vraagt je af wie daar de stoelen zo neergezet heeft, of er nog mensen op gezeten hebben toen het huis al leeggehaald was. Een laatste blik, een laatste zit”, aldus Marion.

Bent U geïnteresseerd? Neem contact op met Henk van Roode: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen