Erwin van Riel wint 38e spelletjesmarathon

Foto:

In sportcafé ’t Vaartje is de 38e spelletjesmarathon, die georganiseerd werd door spelletjesvereniging De Gamblers afgesloten.

De marathon bestaat uit een combinatie van vaardigheids-, denk-, geluks- en bordspellen. Op elke avond vijf spellen. De marathon bestaat dus uit 25 spellen. Iedere dag waren er prijzen te winnen. De maandagavond werd gewonnen door de winnares van 2021, Tonny Kimenai. De dinsdagavond was voor Erwin van Riel. Op woensdagavond, waarin traditioneel meer de vaardigheidsspellen op de rol staan, ging de titel naar Ilse Verbunt. Anton Huijbregts verrichte een huzarenstukje. Hij wist twee avonden op een rij te winnen. Dit komt niet vaak voor. Anton pakte de titel op donderdag en vrijdagavond.

Erwin van Riel pakte na een spannende finale de titel in sportcafé ’t Vaartje. Na vier avonden waren er nog zeker vijf kanshebbers. De laatste avond, die traditoneel meer in het teken staat van de gelukspellen, moest de beslissing brengen. Geen van de koplopers scoorde hoog. De top drie bleef hierdoor ongewijzigd. Erwin van Riel pakte het kampioenschap met 52 punten, Frans Kemmeren eindigde met 51 punten op de tweede plaats. De derde positie was voor Jos den Boer met 50. Corné de Bresser werd vierde met 48. Anton Huijbregts steeg dankzij een sterk slot naar de gedeelde vijfde plaats. Ook Wilma Kemmeren behaalde 47 punten. Wesley Goossens werd met 45 punten zevende. Monette Couleau, Jack Heerkens en Wendy Kemmeren eindigden gedeeld achtste en maakte de top tien compleet. De poedelprijs ging naar Ad van de Corput. Erwin pakte de titel voor de vierde keer.

Bert Kimenai wint midgetgolftoernooi
Traditiegetrouw gaan deelnemers van de spelletjesmarathon op woensdagmiddag de strijd aan op de midgetgolfbaan. Deze wedstrijd telt niet mee voor de marathon. Toch wordt er op sportieve wijze gestreden. Ook hier zitten de deelnemers vaak kort bij elkaar. Bert Kimenai is er in geslaagd om dit evenement op zijn naam te schrijven. Hij had slechts 46 slagen nodig. Ton Kemmeren eindigde met 49 slagen op de tweede plaats. Frans Kemmeren werd derde
met 50 slagen. De vierde plaats was voor Jos den Boer met 56 slagen, slechts één slag minder dan Hanny Kemmeren. Hanny maakte de top vijf compleet. De verlootprijs ging naar Wilma Kemmeren.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen