Gouden bruiloft voor Jan en An van Wanrooij

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Donderdag 11 augustus was voor Jan en An van Wanrooij een bijzondere dag Wethouder René Jansen. Het was namelijk vijftig jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapten. Wethouder René Jansen ging op felicitatiebezoek en bood het gouden paar namens het gemeentebestuur een prachtige plant aan.

Jan en An leerden elkaar kennen in 1968. 4 jaar later op 11 augustus 1972 trouwden ze met elkaar. Ze kregen 2 kinderen. In 1978 werd hun dochter Tamara geboren en in 1980 hun zoon Jurgen. Het gezin werd later aangevuld met schoonzoon Twan en schoondochter Patricia. Inmiddels hebben ze 5 kleinkinderen. 2005 Marvin* 2007 Naomi 2009 Kaylee en Justin en 2012 Dylan.

Jan werd geboren op 21 Juni 1948 in Kaatsheuvel. Het gezin bestond uit vader, moeder 5 jongens en 5 meisjes. Jan is het derde kind van een gezin van 10 kinderen. Zijn vader is al op 47 jarige leeftijd overleden na een lang ziekbed. Na de lagere school is hij meteen gaan werken bij de Lexifran in Kaatsheuvel. Hier stikte hij voetbalschoenen en schaatslaarzen. Ook nam hij werk mee naar huis, want er moest geld in het laatje komen.
An werd geboren op 14 November 1952 in Dongen. Het gezin bestond uit vader moeder en 3 meisjes en 1 jongen. An is het oudste kind van het gezin.. Na de lagere school ging zij naar de huishoudschool. Daarna ging zij naar het schoenfabriek de Dixie in Dongen, waar zij schoenen stikte. Jan en An hebben elkaar leren kennen bij Aurora bij de tuinfeesten. Daar was het iedere week dansen.

In 1971 is Jan de bouw in gegaan. In 1972 zijn ze getrouwd en in de Tramstraat gaan wonen. Hier hebben ze maar 2 jaar gewoond. Ze verhuisden naar een flat in de Rijnstraat in Dongen. Hier werden beide kinderen geboren. De moeder van An vond niet dat ze hier kon blijven zitten met twee kleine kinderen en zij alleen in een kleine flat en stelde voor om van woning te ruilen. Ze gingen wonen in de Amstelstraat waar ze nu nog wonen. Nadat hun dochter Tamara werd geboren ging An thuis werken om altijd bij haar kinderen te kunnen zijn. Later ging Jan werken bij Bemoti waar hij jaren vanaf 5 uur ’s morgens te vinden was, zijn werk was zijn passie. Hier heeft hij tot zijn pensioen gewerkt.

An haar hobby’s zijn poetsen en voetbal kijken. Jan zijn hobby’s zijn krant lezen, tuinieren en voetbal kijken. Beide zijn fanatieke supporters van PSV. Jan heeft ook jaren een PSV seizoenkaart gehad, samen met zijn zoon. Ook hebben ze jarenlang in de voetbalkantine achter de bar gestaan bij DVVC. Op camping het Rakelbos hadden ze jarenlang een seizoenplaats gehad.

Nu genieten ze nog van de bezoekjes van hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Omdat bij beiden hun gezondheid hun in de steek laat, is het bijzonder dat ze deze mijlpaal mogen vieren met hun dierbaren om hen heen. Bijzonder is dat ze deze dag vierden bij café de ‘de viersprong’ waar ze vijftig jaar geleden ook hun huwelijksfeest hebben gevierd.

Foto’s: Jan Stads/Pix4Profs

Reacties

Cookieinstellingen