Na bloedheet weekend benauwd en kans op felle buien

Foto: Pixabay License/Aliya_99

De lange reeks bloedhete dagen lijkt halverwege volgende week in een groot deel van Nederland ten einde te komen. Vanaf woensdag komt er koelere lucht aan, meldt Weeronline. Ook is er vanaf maandag kans op buien, die fiks kunnen uitpakken.

Broeierig warm
Vandaag scheen de zon nog altijd flink en kwam de barometer tussen de 32 en 34 graden. Omdat de luchtvochtigheid hoger is, voelde het broeierig aan. Het is de opmars naar regen die maandagmiddag en -avond in de zuidelijke provincies verwacht wordt, waarbij het ook kan gaan onweren.

Veel neerslag in korte tijd
“Deze buien verplaatsen zich waarschijnlijk langzaam, waardoor op sommige plekken veel neerslag binnen korte tijd kan vallen”, aldus Weeronline. Op een uitgedroogde bodem kan dat zeer lokaal tot wateroverlast leiden. Het grootste deel van het land houdt het overwegend droog. “Aan het verminderen van het landelijke neerslagtekort zal de neerslag dus weinig bijdragen.” Met 25 tot 30 graden houdt de hittegolf nog stand.

Einde hittegolf in zicht
Ook woensdag en donderdag trekken buien over, die gepaard kunnen gaan met onweer. In korte tijd kan opnieuw veel neerslag vallen. De temperatuur gaat sinds lange tijd weer wat omlaag. In De Bilt wordt het donderdag vermoedelijk niet warmer dan 25 graden. Dat zou betekenen dat de officiële hittegolf dan eindigt. Landinwaarts, met name in het oosten en zuidoosten, kan de hittegolf wat langer aanhouden. Daar zou het ook later in de week nog boven de 25 graden kunnen worden.

bron: Nieuws.NL / ANP

Reacties

Cookieinstellingen