Zomeractiviteiten voor senioren in volle gang

Sinds 2008 organiseert SWOD samen met KBO Dongen en SOBG ‘s Gravenmoer de zomeractiviteiten voor ouderen. Dat doen ze inmiddels traditiegetrouw in de vier weken voordat Dongen geel kleurt voor de Zomerspelen.

22 verschillende activiteiten
Dit jaar zijn er 22 verschillende zomeractiviteiten georganiseerd en dat was nog best een klus, aangezien behoorlijk wat bedrijven kampen met personeelskrapte. Het team van vrijwilligers heeft de schouders eronder gezet en een mooi en afwisselend programma gemaakt. Er wordt dankbaar gebruik van gemaakt en de activiteiten zijn in volle gang!

Flinke groei
In 2008 werden de eerste zomeractiviteiten in onze gemeente georganiseerd en werd er gestart met 12 activiteiten en 350 inschrijvingen. In de afgelopen jaren is zowel het aantal activiteiten als het aantal deelnemers flink toegenomen en na de aangepaste vorm vorige zomer mochten we dit jaar maar liefst 866 inschrijvingen ontvangen. Door het grote aantal inschrijvingen zijn er bij verschillende activiteiten zelfs alternatieve data of tijden aangeboden.

#mooi
Begin april kwam er een dame (83 jaar) langs bij SWOD met de vraag of de werkgroep al bezig was met de organisatie van de zomeractiviteiten, want daar keek ze zo naar uit. Ze vroeg special of de high tea weer mogelijk zou zijn. Dat heeft de werkgroep natuurlijk ter harte genomen en zodoende kan mevrouw samen met andere senioren hier van gaan genieten.

Foto’s
Op het kantoor van SWOD zijn er al veel mooie foto’s binnengekomen van de afgelopen weken. Heeft u ook foto’s gemaakt die u met SWOD wenst te delen? Stuur deze dan naar [email protected]. Alle deelnemers nog veel plezier gewenst met de activiteiten de komende week!

Bekijk een impressie van enkele activiteiten in de fotoserie bovenaan dit artikel (Foto’s: SWOD)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen