Energietoeslag lage inkomens

Foto: Pixabay License/geralt

Huishoudens met een laag inkomen kunnen in 2022 een eenmalige energietoeslag krijgen. Begin 2022 maakte de regering bekend dat het gaat om een bedrag van €800. In juli van 2022 is dit verhoogd met €500. In totaal gaat het om een bedrag van €1300. Met dit extra geld kunnen huishoudens met een laag inkomen een deel van de energiekosten betalen. De gemeente Dongen gaat €100 per maand uitbetalen.

Ontvangt u een bijstandsuitkering via de gemeente?
U hoeft niks te doen, u ontvangt de toeslag automatisch van de gemeente. Niet in een keer, maar over de maanden verdeeld ontvangt u steeds €100 per maand. In totaal hebt u in augustus €800 ontvangen. Vanaf september ontvangt u nog eens vijf maanden €100 per maand. In totaal heeft u dan in januari €1300,- ontvangen.

Geen uitkering, wel een laag inkomen?
Ontvangt u geen uitkering, maar heeft u een laag inkomen? Dan kunt u de toeslag aanvragen via een formulier op deze pagina. Let op: in Dongen kunnen huishoudens met een inkomen tot 120% van het minimum de eenmalige energietoeslag krijgen. Behalve jongeren tot 21 jaar en studenten. Ook dak- en thuislozen en mensen die in een instelling wonen hebben geen recht op de energietoeslag. Als er meerdere huishoudens op 1 adres wonen is er recht op 1 keer energietoeslag.

Heeft u hier vragen over?
Neem dan contact op met de gemeente Dongen via [email protected] of 14 0162

Reacties

Cookieinstellingen