Van Schijndel Metaal viert 90 jarig bestaan met Open Dag

Foto:

Op zaterdag 3 september viert Van Schijndel Metaal uit Dongen haar 90 jarig bestaan met een Open Dag voor heel Dongen.

Iedereen is welkom om tussen 11:00 uur en 14:00 uur een kijkje te komen nemen wat er precies gebeurt op de Rijensestraatweg 65. Bij Van Schijndel Metaal wordt die dag ‘gewoon’ gewerkt, zodat je goed kunt zien wat er gemaakt wordt en hoe dat in zijn werk gaat.

Jan en Nelly van Schijndel – Jacobs bij de viering van het 15 jarig bestaan van het bedrijf in 1947

Van Schijndel Metaal is een echt Dongens familiebedrijf, opgericht op 27 augustus 1932 door Jan van Schijndel en Nel van Schijndel – Jacobs, de opa en oma van de huidige eigenaar Jessica van Schijndel. In 1932 begonnen Jan en Nel van Schijndel aan de Gerardus Majellastraat 70 een winkel in ijzerwaren met daarachter een fabriek voor producten van staal. De fabriek kwam uit op de Kerkstraat, nummer 51.

De medewerkers van Van Schijndel NV bij de viering van het 15 jarig bestaan van het bedrijf in 1947

Wat ooit begon met machines en machineonderdelen voor vooral de schoenindustrie, werd in de jaren 60 aangevuld met de productie van koelkasten onder de naam Intercool, aan de Nieuwstraat in Dongen. Deze koelkasten werden wereldwijd geëxporteerd. Voor het lakken gebruikte Intercool een in die tijd revolutionair nieuwe techniek: poedercoaten. In de loop van de jaren die volgden, ontwikkelde het bedrijf zich verder zich tot een totaalleverancier op het gebied van plaatwerk.

Een foto van de werkplaats rond 1970

Tegenwoordig maakt Van Schijndel Metaal geen koelkasten meer. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en produceert tegenwoordig allerlei producten uit dunne metaalplaat: zoals omkastingen voor koffieautomaten en voor parkeersystemen, informatiezuilen en laadpalen en high tech onderdelen voor bijvoorbeeld machines die chips maken voor computers.

De huidige fabriek anno 2022 met de meest moderne en specialistische machines om nauwkeurig dun plaatwerk te kunnen maken

Ben je benieuwd hoe het eruit ziet van binnen, dan is daar nu je kans om op zaterdag 3 september even te komen kijken.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen