La Vuelta op 21 augustus door Dongen

Foto:

Over een paar weken is het zover! Van 19 tot en met 21 augustus komt La Vuelta, één van de drie grootste wielerrondes van de wereld, naar de provincies Noord-Brabant en Utrecht. Nederland kleurt rood: de renners doorkruisen maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. En Dongen is op zondag 21 augustus van de partij! Vamos Dongen!

Welke route rijdt La Vuelta in Dongen?
Op zondag 21 augustus rijden de wielrenners hun parcours in Dongen. Komend vanuit Gilze en Rijen rijden ze door de volgende straten:
– Duiventorenbaan
– Westerlaan
– Noorderlaan
– Lage Ham (richting Oosteind).

De gemeente Dongen hoopt natuurlijk dat vele Dongenaren de wielrenners zullen aanmoedigen en de straten rood zullen kleuren!

Hoe laat komt La Vuelta door Dongen?
Om 13.00 uur komt eerst de reclamekaravaan door Dongen. Dit is een soort optocht van (duurzame) voertuigen. Sponsors van de wielerronde delen allerlei gadgets (cadeautjes) uit aan de toeschouwers. Om 14.00 uur rijdt het peloton door Dongen. De wegen op het parcours worden afgesloten voor ander verkeer.

Hoe lang duurt de wegafsluiting?
De route Duiventorenbaan – Westerlaan – Noorderlaan – Lage Ham is van 12.00 tot 15.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Woningen en winkels aan de route (zoals Action en Lidl) zijn in dit tijdsblok niet bereikbaar, ook niet te voet of met de fiets.

Hoe zit het met parkeren?
De route van La Vuelta in Dongen moet vrij zijn van obstakels (bv. bouwcontainers) en geparkeerde voertuigen.

Voor welk tijdstip moet ik mijn auto buiten het parcours parkeren?
Parkeert u normaal gesproken uw voertuig in een parkeervak dat op het parcours ligt? Verplaats uw voertuig dan zaterdag 20 augustus voor 21.00 uur ergens anders. Let op: Er is een wegsleepregeling van kracht vanuit de organisatie van La Vuelta! Deze regeling gaat in op zaterdag 20 augustus 21.00 uur en eindigt op zondag 21 augustus om 18.00 uur. Voorkom een boete en verplaats uw voertuig op tijd!

Kan ik mijn oprit gebruiken?
Heeft u een eigen oprit aan de route? U kunt uw auto laten staan. Let op: op 21 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur kunt u uw oprit niet op- of afrijden.

Wat gebeurt er bij noodgevallen?
Met de hulpdiensten (politie, brandweer, ambulance) is een veiligheidsplan gemaakt. In noodgevallen mogen zij doorrijden.

Hoe kom ik Dongen in en uit?
Tijdens La Vuelta is er een verkeersomleiding om Dongen in- en uit te rijden. Het kaartje met de omleidingsroute vindt u op www.dongen.nl/lavuelta.

Zijn er gevolgen voor het openbaar vervoer?
De buslijnen die de route van La Vuelta kruisen zullen enige tijd niet rijden. Kijk voor de meest actuele informatie op: www.9292.nl

Waar kan ik meer informatie krijgen?
Wie aan het parcours woont, heeft afgelopen week een informatiebrief ontvangen. Vragen over veiligheid en verkeer tijdens La Vuelta in Dongen? Stuur dan een bericht naar [email protected] ter attentie van Jannie Willemse. Meer informatie is ook te vinden op www.dongen.nl/lavuelta en op de overkoepelende website www.lavueltaholanda.com.

Meefietsen met La Vuelta?
Een week voordat de Vuelta gereden wordt, kan iedereen een groot deel van het parcours alvast verkennen. De toertochten volgen zoveel mogelijk de officiële route van de derde etappe. Er zijn tochten van 165, 115, 85 of 35 kilometer. Kijk voor meer informatie op: www.toerversievuelta.nl/breda Het Fonds Gehandicaptensport is het goede doel van La Vuelta Holanda.

 

Reacties

Cookieinstellingen