Papierprijzen explosief gestegen, dit jaar nog geen glossy 200% DONGEN

Foto:

De tiende glossy 200% DONGEN waar al enkele jaren met smart op wordt gewacht, zal dit jaar helaas niet verschijnen. Dat maakt dongen.nieuws.nl vandaag bekend

Bart van Kerkhof, beheerder van dongen.nieuws.nl, bracht in december 2015 de eerste glossy uit ter gelegenheid van het 5 jarig jubileum van de populaire website. Sindsdien verschenen er in totaal 9 edities met verhalen, interviews, fotoreportages en advertorials met een Dongens tintje. Al deze glossy’s werden gratis huis-aan-huis bezorgd. De tiende editie stond gepland voor zomer 2020, maar toen gooide corona roet in het eten.

In de  jaren daarna hield het virus ons land volledig in zijn greep, waardoor het lokale bedrijfsleven wat terughoudend was om te adverteren in het fraaie magazine. “Dat is natuurlijk heel begrijpelijk” zegt Bart van Kerkhof ” de tijden waren erg onzeker en als je als ondernemer al moeite genoeg hebt om je bedrijf overeind te houden, dan heeft adverteren in een magazine niet de hoogste prioriteit. We moesten de uitgave van die tiende editie daardoor dan ook meerdere malen uitstellen. Nu corona grotendeels achter de rug lis, lijkt de tijd rijp om eindelijk  de jubileumeditie uit te kunnen geven. Helaas zorgen andere zaken er nu voor dat het niet verantwoord is om dat te doen.”

“Diverse internationale ontwikkelingen, waaronder de oorlog in Oekraïne, hebben ervoor gezorgd dat de prijzen van de grondstoffen explosief gestegen zijn” vervolgt Bart. “De papierprijzen liggen op dit moment maar liefst 60% hoger dan drie jaar geleden. Daardoor is het gewoon niet mogelijk om op een verantwoorde manier de glossy 200% DONGEN uit te geven. Dat is bijzonder jammer want er werd altijd erg  naar uitgekeken en de reacties waren steeds weer hartverwarmend.”

Bart heeft nog wel hoop dat de tiende glossy in de toekomst nog wel een keer zal verschijnen. “Er zijn heel veel interessante mensen en onderwerpen in Dongen die we nog eens uit willen lichten. We hopen echt dat we in de toekomst de Dongenaren nog een keer te kunnen verblijden met de glossy, maar zoals de zaken er momenteel voor staan, is het dus helaas niet mogelijk.”

Het niet uitgeven van de jubileumeditie van de glossy betekent voor Bart overigens niet dat hij bij de pakken neer gaat zitten. “de website dongen.nieuws.nl wordt dagelijks bekeken door zo’n 5.000 bezoekers, dat is ongekend voor een dorp met de grootte van Dongen. Daarnaast hebben we onlangs de Gids van Dongen uitgebracht en start ik vanaf september een winkel annex koffiebar met Dongense Dingen, Brabantse Dingen, cadeau-artikelen, woonaccessoires en meer in het mooiste winkelpand van Dongen (het voormalige Intertoyspand aan de Tramstraat). Daar zal ook dongen.nieuws gehuisvest zijn. Het is dus niet dat ik niks omhanden heb.”

Reacties

Cookieinstellingen