Dongense VVD: Lachgas verbieden in HEEL Dongen!

Foto: Politie Dongen

Ingezonden door de Dongense VVD

Lachgas verbieden in HEEL Dongen!

Als het aan de Dongense VVD ligt pakken we dit probleem keihard aan. De overlast rondom lachgas loopt de spuigaten uit en we maken ons grote zorgen over de negatieve invloed op de gezondheid van gebruikers. Tijdens onze campagne was een veel gehoorde opmerking: wanneer gaan jullie onderhand eens iets doen aan dat lachgas? De Dongense VVD heeft daarom tijdens de laatste vergadering voor het reces op donderdag 14 juli een motie ingediend samen met het CDA, VPD en de Ouderen Partij om een totaal verbod voor Dongen in kaart te brengen. Wij zijn blij dat onze motie unaniem is aangenomen en dat het college nu aan de slag moet met dit probleem.

Lachgas in deelgebieden:
In deze laatste raadsvergadering heeft de gemeenteraad gesproken over de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Een belangrijk onderdeel van deze APV was een verbod op lachgas. Het voorstel van het college was om enkele deelgebieden aan te wijzen waar lachgas niet meer was toegestaan. Echter had de Dongense VVD hier vraagtekens bij. Wat ons betreft pakken we dit probleem gelijk goed aan: een verbod voor heel Dongen. Niet het waterbed effect creƫren waardoor je misschien een locatie lachgas vrij hebt, maar men vervolgens vrolijk verder gaat elders.

Juridische gevolgen:
Het antwoord op ons voorstel vanuit het college luidde: het is momenteel juridisch niet mogelijk en een verbod voor heel de gemeente is disproportioneel. Dit riep voor onze fractie vragen op: Verschillende gemeenten in Nederland hebben wel een totaalverbod ingevoerd, waarom daar wel en niet in Dongen? Daarom hebben wij het college gevraagd om in kaart te brengen welke gevolgen er zijn voor een verbod op het hele gebied van Dongen, zowel juridisch als gevolgen voor handhaving. Ook hebben we verzocht om te kijken hoe andere gemeenten dit hebben georganiseerd. We moeten immers niet het wiel opnieuw uitvinden.

Perry Wens
Dongense VVD

 

Reacties

Cookieinstellingen