Gemeente en Initia gaan in gesprek

Foto:

De kou lijkt een heel klein beetje uit de lucht tussen Stichting Initia en de gemeente. Er komt op korte termijn een gesprek tussen de twee, waarin de lucht definitief geklaard moet worden.

Stichting Initia, die het bestuur vormt van 6 katholieke basisscholen in Dongen stuurde onlangs een brief op poten naar de gemeenteraad, waarin ze zich beklaagde over ‘de negatieve en veroordelende toonzetting’ in de gemeenteraadsvergadering van 30 juni tegenover de Stichting en in het bijzonder directeur-bestuurder Angela Horsten. De Raad van Toezicht van Initia vond dat daarmee de integriteit en reputatie van Initia is aangetast en eist publiekelijke excuses.

Door: Bernadette Klerx

De brief stond gisteren op de agenda bij de ingekomen stukken met als voorstel ‘voor advies in handen van college stellen’. Daarom werd de brief niet uitvoerig besproken. Maar enkele partijen wilden wel graag de stand van zaken weten.

En die gaf wethouder Denise Kunst: ‘Naar aanleiding van de raadsvergadering van 30 juni heb ik de Raad van Toezicht al op 4 juli uitgenodigd voor een gesprek. Op 5 juli ontvingen wij de brief van de Raad van Toezicht. En dat was voor mij reden om meteen telefonisch contact te zoeken met de voorzitter van de Raad. Dat is uiteindelijk gisteren pas gelukt, omdat we steeds elkaars voice-mails kregen.

Gelukkig was dit een goed gesprek, waarin wij beiden hebben uitgesproken, dat we wat er gebeurd is willen uitspreken, maar ook dat we ons vooral willen richten op de toekomst en hoe we willen samenwerken. In dat gesprek zullen wij onze reactie op de brief toelichten, zodat we ook echt met elkaar in gesprek gaan ‘aan tafel’, in plaats van elkaar allemaal brieven te schrijven. Zodra het gesprek is geweest, zal ik de inhoud met u delen’, beloofde ze de raad.

Reacties

Cookieinstellingen