Musical “Sterrenstof” brengt publiek de Bussel in hogere sferen

Ook dit jaar speelde de Dongense theaterschool Tintelbelle maar liefst 4 voorstellingen voor volle zalen in theater de Bussel in Oosterhout. Op basis van de film “Stardust” schreef Isabelle Murg- van Gelderen een toegankelijk en meeslepend script. Sterrenstof was een Tintelbelle-musical precies zoals je verwacht en meer. Het spel van alle spelers van jong tot oud was goed en overtuigend, de zang schitterend en de regie strak. Het was een sprookje dat op het podium van de Bussel echt tot leven kwam.

Door: Jeroen Bolt

Het was duidelijk te zien dat dit alweer het derde jaar was dat Tintelbelle haar jaarlijkse musical in het Oosterhoutse theater speelde. Het podium, decor, licht, effecten en geluid waren perfect op elkaar afgestemd. Alle jaargroepen van verschillende leeftijdscategorieën pakten traditiegetrouw prachtig gekleed en geschminkt hun rol, waarbij met name de jonge bosdieren de harten wisten te stelen. Bijzonder dit jaar was dat Isabelle Murg-Van Gelderen zelf een rol speelde. Waar zij andere jaren de leerlingen van achter de schermen coachte, wist ze dit jaar met haar prachtige acteerwerk en uitmuntende zang niet alleen haar medespelers tot een hoger niveau te brengen, maar bovenal te bewijzen dat zij op het podium thuishoort.

De musical zelf draaide om Sterre, die een ster was, of toch een meisje? De robijnen ketting die zij door het lot in haar bezit kreeg, werd door velen gezocht. Zoals Tristan, een dorpsjongen die (zijn) Victoria belooft de gevallen ster voor haar te vinden, maar hij was niet de enige… Het zette een reeks avonturen in gang die, ondanks een duur van ruim tweeëneenhalf uur inclusief pauze, van begin tot einde boeiend bleef.

Sterre vroeg zich tijdens de musical af: “Zijn wij mensen omdat we naar de sterren kijken? Of kijken de sterren naar ons omdat we mensen zijn?” Los van het antwoord op deze vraag is het in ieder geval duidelijk dat het publiek naar bijna 200 echte sterren heeft mogen kijken.

Een korte foto-impressie van deze voorstelling is te vinden in de fotoserie bovenaan dit artikel.

Foto’s: Sutedj(o) Fotografie

 

Reacties

Cookieinstellingen