VV Dongen start competitie Derde Divisie met uitwedstrijd tegen Hercules

Foto: Pixabay License/CoxinhaFotos

Het eerste elftal van VV Dongen start de competitie 2022/2023 op zondag 21 augustus met een uitwedstrijd in Utrecht tegen Hercules, de ploeg die het kampioenschap het afgelopen seizoen op een haar na miste.

De KNVB maakte de indeling voor de komende competitie dit weekend bekend. Het seizoen 2022/2023 is de laatste waarin er sprake is van gescheiden derde divisies zaterdag en zondag. In de derde divisie, vierde divisie en eerste klasse worden vanaf het seizoen 2023/2024 zaterdag en zondagclubs gemengd. Hierbij bepaalt het thuisspelende team de speeldag, met uitzondering van principiële zaterdagclubs die het recht hebben om op zaterdag te spelen. Door de vermenging van zaterdag en zondagclubs zullen er meer derby’s plaatsvinden. Dit omdat de ploegen op locatie worden ingedeeld en niet meer op speeldag.

Vergeleken met het afgelopen seizoen treft VV Dongen in het nieuwe seizoen vijf nieuwe tegenstanders: UDI ’19, OJC Rosmalen, TOGB, VVSB en Baronie. De clubs die verdwenen zijn uit de vorige competitie zijn OFC (kampioen) en de degradanten Hollandia, Westlandia, EVV Echt en Hoogland. Het komende seizoen is er overigens al sprake van diverse derby’s in de derde divisie waarin VV Dongen speelt tegen clubs als OJC Rosmalen, UDI ’19, Gemert, Blauw Geel ’38 en UNA. Maar de meest aansprekende wedstrijden zijn natuurlijk de derby’s tegen het gepromoveerde Baronie uit Breda. Op zondag 20 november 2022 speelt VV Dongen de uitwedstrijd tegen Baronie, de thuiswedstrijd is gepland op zondag 14 mei 2023.

In augustus 2023 bestaat VV Dongen 100 jaar. Dit wordt uitgebreid gevierd met speciale jubileumactiviteiten vanaf voorjaar 2023

Bekijk HIER het volledige competitieprogramma

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen