Eerste Dongense Tetstoernooi op 17 juli

Foto:

Randjetetsen, kaaibaande of stoepranden…of hoe je het ook noemt, is een balspel dat al generaties lang gespeeld wordt. Maar het lijkt wel of er de laatste jaren steeds minder buiten gespeeld wordt. Een aantal enthousiaste Dongenaren vond het hoog tijd om daar eens iets aan te gaan doen en zij presenteren op zondag 17 juli bij Café Zalencentrum De Viersprong de eerste editie van het Dongens Tetstoernooi . Natuurlijk hopen zij, dat dit het begin zal worden van een lange nieuwe traditie.

“Het idee speelt al jaren, maar helaas hebben we even moeten wachten tot het allemaal weer kon. Het is een ludiek evenement, maar wel serieus georganiseerd“ zegt Max van Riel, een van de drijvende krachten achter dit initiatief. Samen met een aantal gedreven mede-organisatoren is hij van plan om het Tetsen in Dongen weer op de kaart te zetten. “We willen het buiten spelen, bewegen en ontmoeten stimuleren. En wat is er dan leuker als een potje tetsen?”

“Tetsen is nog steeds erg populair, Jantje Beton organiseert zelfs een NK Stoepranden” vult Werner van Weesenbeek aan. “Wij gaan dat hier in Dongen op een wat kleinschaliger manier aanpakken. We gaan tot maximaal 50 koppels. Alle tetsliefhebbers zijn welkom, van jong tot oud. Het leuke is dat het een gemengde competitie is, dus naast volwassen- en kinderkoppels zijn ook gemengde koppels welkom. Je kunt dus meedoen met de buren of een vriend of vriendin, maar hoe leuk is het om met jouw zoon of bijvoorbeeld opa of oma deel te nemen? Of met je vereniging?”

Er zijn natuurlijk spelregels, die deze dag nageleefd moeten worden. Het voert volgens Max te ver om die hier allemaal door te nemen. “In principe houden we zo’n beetje de officiële spelregels aan die ook bij Jantje Beton gehanteerd worden.”Voor het winnende koppel is er een wisseltrofee in de vorm van ‘De Gouden Kaaiband’.”We willen er een echte traditie van maken en het Tetstoernooi in Dongen voortaan elk jaar op de kalender zetten op de laatste zondag voor de grote schoolvakantie ”

De organisatie wordt serieus aangepakt. Bij Café Zalencentrum De Viersprong worden in de buitenlucht diverse banen ‘aangelegd’ met stoepranden, zodat de koppels allemaal met gelijke speelomstandigheden te maken zullen hebben. Het toernooi duurt van 12.00 tot 17.00 uur. Aan het Tetstoernooi is ook een goed doel verbonden. “De opbrengst van deze dag gaat naar Stichting Dongense Jeugdraad en is bedoeld voor de aanschaf van snoepgoed tijdens de Sinterklaasintocht” aldus Max, die aangeeft dat er eventueel nog ruimte is voor enkele baansponsors. “Dat is toch ook weer gaaf. Voor 50 euro wordt een baan naar je bedrijf genoemd en staat je bedrijf de hele middag in the picture.” De muzikale omlijsting van deze middag is in handen van twee blaaskapellen en DJ Marco de Kok. “Een gezellige sfeer hangt er dus sowieso.”

De inschrijving voor het Tetstoernooi is inmiddels in volle gang. Er zijn nu al zo’n twintig teams die zich ingeschreven hebben. Wil je ook ‘een gooi’ doen naar de titel en de geschiedenis ingaan als eerste Dongense Tetskampioen? Schrijf je dan HIER in voor deze eerste editie van het Tetstoernooi

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen