Atledo Masters pakken Nederlands record

Foto:

Op zondagmorgen 19 juni vertrok een flinke afvaardiging van de Atledo Masters Mannen naar de tweede competitiewedstrijd in Barendrecht.

Team Captain Frits van der Velden moest deze keer verstek laten gaan omdat hij op vakantie was, maar vanuit Italië volgde hij de verrichtingen en prestaties van de ploeg op de voet. Het beloofde een natte regenachtige dag te worden, maar uiteindelijk viel het weer reuze mee en bleef het de hele middag droog, behalve op het einde tijdens de Zweedse Estafette. Kortom prima sportweer. Bernard Oerlemans beet het spits af bij het kogelslingeren en liet de kogel landen op een keurige afstand van 22.03 meter. Een persoonlijk record en een clubrecord bij de M65. René Peeters slingerde de kogel in een stabiele reeks worpen naar een hele mooie 34.85 meter en pakte daarmee de punten voor Atledo.

Daarna was het de beurt aan Alex van Krevelen en Jan Willem van Heteren op de 100m sprint. Tijdens de warming up raakte Alex geblesseerd aan zijn kuit, maar na een snelle massage kon hij toch lopen. Alex liep een tijd van 15.50 en was daarmee ruim sneller dan Jan Willem die finishte in 16.57 maar wel de punten pakte dankzij de leeftijd compensatie. Intussen was Arjan van der Lee bij het hoogspringen begonnen aan een mooie wedstrijd met als resultaat een nieuw clubrecord bij de M45 met een hoogte van 1.65 meter. Martijn Arnoldussen, voor het eerst sinds lange tijd weer aanwezig bij een wedstrijd, startte voortvarend op zijn 800m. Helaas moest hij na 200m uitstappen wegens een kuitblessure. Een DNF. Heel jammer en bepaald niet wat hij voor ogen had.

Bij het verspringen was de eerste sprong van Gerard van Broekhoven meteen zijn verste met een nette 3.68 meter. Arjan kwam tot een beste prestatie van 5.14, net 5cm onder het clubrecord in zijn categorie. Bij het kogelstoten stonden Bernard en Jan Willem in de ring. Bernard haalde in een oplopende reeks uiteindelijk 8.75 meter. Jan Willem stootte de kogel van 5kg tot 7.84 meter, maar was daarmee niet helemaal tevreden. Op de 800 meter liep Hens Koreman een verdienstelijke 2.58,85. Een uurtje later startte hij op de 200 meter en haalde de punten voor Atledo binnen met een keurige 34.06. Alex kon op dit onderdeel niet starten vanwege zijn eerder opgelopen kuitblessure.

Om 15 uur was het de beurt aan Peter Kramer om zijn 5.000 meter te lopen. Hij deed dat in een stabiel tempo van 4.34 per kilometer. Pas in de laatste twee ronden kreeg hij het zichtbaar zwaar. Hij finishte in de mooie tijd van 22.48,99 Het afsluitende nummer van de dag was de Zweedse Estafette waarbij vier lopers samen één
kilometer lopen (400-300-200-100 meter). Atledo stond aan de start met een compleet team Mannen 65. Achtereenvolgens liepen Hens, Gerard, Jan Willem en Bernard naar een mooie 3.06,93 en zetten daarmee een Nederlands record voor clubteams M65 neer. Prima prestaties dus van de Atledo masters op deze tweede competitiedag, helaas niet genoeg voor een plaats in de landelijke finale, maar volgend jaar een nieuwe ronde met nieuwe kansen.  Dit jaar was er geen team Vrouwen Masters, hopelijk zijn zij er volgend jaar ook weer bij. Gefeliciteerd mannen met alle PR’s, CR’s en een NR.

Ook interesse? Kom gewoon eens 4 weken proefdraaien bij de trainingen van de senioren en masters op maandagavond 20.00 uur of zaterdagochtend 10.00 uur. In verband met de renovatie van de baan van Atledo traint deze groep de komende maanden bij Spiridon in Rijen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen