Nieuw voegwerk voor buikgevel Cammeleur

Foto:

De buikgevel van De Cammeleur krijgt nieuw voegwerk. Morgen wordt begonnen met de eerste werkzaamheden. Bij normale weersomstandigheden (geen extreme hitte of hevige regenval) is de klus medio juli geklaard.

Opening Cammeleur
De Cammeleur blijft tijdens de werkzaamheden normaal geopend en er worden maatregelen getroffen om de overlast voor bezoekers en voorbijgangers zoveel mogelijk te beperken. Ook heeft De Cammeleur rekening gehouden met de programmering en verhuur van zalen.

Reden voor herstel
De herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van BMV, de bouwer van De Cammeleur. Na oplevering van het gebouw, bleek bij specifieke weersomstandigheden dat er problemen waren met de doorslag van vocht in de buikgevel. Deze heeft een bolvorm en bestaat uit steen-strips. Uit onderzoek, waarbij een deel van de gevel werd afgeplakt, kwam uiteindelijk naar voren dat de oorzaak te maken heeft met het voegwerk.

Werkzaamheden
Deze week wordt het huidige voegwerk van de buikgevel boven en tussen de raamkozijnen volledig verwijderd. Daarna wordt de gevel gereinigd en wordt er opnieuw ingevoegd maar dan met een ander voegmortel. Na voldoende droging van het voegwerk, wordt de buikgevel medio juli ter afronding waterafstotend gemaakt door middel van impregneren en hydrofoberen. BMV zet ter plaatse een hoogwerker in en houdt toezicht op de uitvoering en veiligheid van het werk.

 

Reacties

Cookieinstellingen