Verlaat Gouden Jubileum Dongens Mannenkoor 1971 – 2021

Foto:

Op zaterdag 25 juni brengt het Dongens Mannenkoor om 19.30 in De Cammeleur haar 50-jarig Jubileumconcert ten gehore. Kaartjes voor dit concert zijn nu al te bestellen op www.decammeleur.nl of aan de kassa aldaar.

Aan dit concert wordt medewerking verleend door het vioolensemble van het Kunstpodium te Dongen “Snarivarius” onder leiding van David Peijnenborgh. Het Dongens Mannekoor staat onder leiding van Maria Kuijpers van Leeuwen en het koor wordt op piano begeleid door Frans Bullens

De foto boven dit artikel  is genomen bij de presentatie van het eerst nieuwe kostuum in de ambiance van Carnaval. Het zal ongeveer 1977 geweest zijn dat deze foto gemaakt is. Wellicht herkent u er nog iemand van of heeft u nog een nog oudere foto. Daar zou het koor erg blij mee zijn. Volgens huidig  secretaris Ad Brants, lid sinds 1972, was het bestuurslid Bertus Mols die via zijn relaties bordeaux rode stof aangekocht had. Zijn zus heeft toen voor alle koorleden een kostuum op maat gemaakt. Rechts op de eerste rij ziet u de eerste dirigent Wim Hoevenaars.

Hoe toepasselijk is dit verhaal, want de laatste jaren ziet u het koor in zwart pak met bordeauxrode strik. Onlangs heeft het kostuum een grote opknapbeurt gehad. Met het verstrijken der jaren waren namelijk een groot aantal pakken wat te groot of te krap geworden. Met het ouder worden gaat men namelijk iets krimpen en vaak ook nog uitdijen, dus hier en daar moest er wat vermaakt worden. Een nieuwe frisse strik en broeksriem maakt het kostuum weer de versie 2.0. En hoe dat er anno 2022 uit ziet kunt u zien op 25 juni in De Cammeleur. Meer hierover volgt binnenkort in de media of op www.dongensmannenkoor.nl of de facebookpagina van het Dongens Mannenkoor

Heeft u belangstelling om zelf mee te zingen? Iedere dinsdagavond repeteert Het Dongens Mannenkoor van 19.30 tot 21:30 uur in De Cammeleur. Kom vrijblijvend langs en kijk of het iets voor u is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen