De Roparun komt vandaag door Dongen

Foto:

Vandaag is het zover. De Roparun, de langste Estafetteloop ter wereld, komt dit jaar door Dongen komen 157 teams dwars door onze gemeente gelopen en gereden. Een eenmalig spektakel, dat gevierd gaat worden.

Het hele Dongense deel van de route van deze monstertocht is versierd. Het dorpsplein in Dongen-Vaart en het Atledoterrein worden op deze eerste Pinksterdag omgetoverd tot een feestterrein. De lopers zullen er onthaald worden en opgepept worden om de 190 km die ze nog verder moeten naar Rotterdam vol te houden.

Unieke route
Dat de 530 km lange Roparunroute door Dongen loopt is uniek. ROPA staat namelijk voor ROtterdam-PArijs. Dat is de gebruikelijke route, maar vanwege de wisselende coronamaatregelen is er dit jaar voor gekozen om de route helemaal door Nederland te leggen. Er wordt gestart op Vliegveld Twente en gefinisht op de Coolsingel in Rotterdam. Het Atledoterrein wordt aangedaan omdat daar de centrale festiviteiten gepland staan.

Roparun is teamwerk
De Roparun wordt jaarlijks georganiseerd om gelden te genereren voor de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. 15 leden van ’t Halve Zolenlijntje (www.halvezolenlijntje.nl), zijn woonachtig in Dongen. Een team bestaat niet alleen uit lopers. Er zijn ook fietsers, chauffeurs, cateraars, masseurs, kaartlezers, kwartiermakers en teamleiders nodig. Roparunnen is teamwork in optima forma.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Feest in Dongen
De hele route die dwars door Dongen gepland is, is inmiddels oranje gekleurd. Kilometers lang gaat er geapplaudisseerd worden voor de helden die de monstertocht, die de Roparun is, lopen. De lopers lopen op het Atldoterrein door een grote tent. Een Eiffeltoren, mascotte Orange Donkey en een uitbundige aankleding van het terrein zullen voor een geweldige ambiance gaan zorgen. Er is een podium waarop diverse lokale en regionale artiesten gaan optreden. Er staan al een vijftal bands en zangers geprogrammeerd. De plaatselijke helden Dave Michielse en de Vrije Tijdsrekkers gaan zeker publiek trekken. Maar hetzelfde geldt voor zangers als Benno van Vugt en Simone van de Velde. FeestDJ Remco gaat de sfeer nog verder verhogen.

Heavy Hoempa op het podium
Ook Heavy Hoempa komt! Heavy Hoempa bestaat uit 7 blazers en een drummer die tot het gaatje gaan! Massive Brass Rock met een dikke knipoog naar de hardrock en metal. Verrassende uitvoeringen van herkenbare gouwe ouwe van o.a. Metallica, Motörhead, Guns ‘n’ Roses, Iron Maiden, en AC/DC. Stevige kost, maar door de luchtige presentatie past dit perfect op het podium dat opgebouwd gaat worden op het veld van Atledo. Heavy Hoempa is een band die je gezien moet hebben. Hoewel de Roparun non-stop is, zullen er zeker teams zijn die hiervoor even halt houden om mee te springen op de muziek van deze swingende en zeer ervaren band.

De feestelijke sfeer gaat de lopers en fietsers echt helpen om de tweede zware nacht in te gaan op weg naar Rotterdam. Hier finishen ze maandagmiddag na 534 kilometer op de Coolsingel. Kom jij ze aanmoedigen? Kom jij mee feesten in de grote tent? Kom jij vanmiddag tussen 16.00 en 23.30 uur mee dansen en zingen op het feestterrein? Kom jij wat lekkers eten en drinken bij de buitenbarren en buffetten? Dit mag je niet missen!

 

Reacties

Cookieinstellingen